Η αναγνωση του Ιλχαν Αχμετ για τα διαμειβομενα στον τοπικο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογες της ΚΕ

Της έκδοσης

Δεν είναι κάθε θέμα μειονοτικό, τόνισε προς πάσα κατεύθυνση την Πέμπτη ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ, κάνοντας και το δικό του σχόλιο για τα όσα έγιναν κατά την εκλογή των μελών της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρειά μας.

Συγκεκριμένα o  βουλευτής επέκρινε την προσπάθεια που έγινε να χαρακτηριστεί ως μειονοτικό το ζήτημα που ανέκυψε στην εκλογή του πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ Οζγκιούρ Φερχάτ στην ΚΕ του κόμματος, με κύκλους της μειονότητας να αποδίδουν τις αντιδράσεις στο γεγονός ότι προέρχεται από την μειονότητα.

Οι ποσοστώσεις, σημείωσε ο κ. Αχμέτ, αποτελούν πλέον μέρος των εσωκομματικών διαδικασιών των προοδευτικών κομμάτων, όπως για γυναίκες, ΑμεΑ κτλ.

Στην συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία λοιπόν, υπήρχαν ποσοστώσεις για τις γυναίκες, τους προερχόμενους από την Προοδευτική Συμμαχία, ακόμα και περιοριστικές για τους βουλευτές, αλλά δεν υπήρχε κάποια ειδική πρόβλεψη ότι θα πρέπει να εκλεγεί κάποιος από τη μειονότητα.

Έτσι όταν μετρήθηκαν οι ψήφοι, και υπολογίστηκαν και οι ποσοστώσεις, ο κ. Οζγκιούρ, τόνισε, απλά δεν εκλεγόταν, μιας και δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την προτίμηση αρκετών από τους ψηφοφόρους.

«Υποχρεώθηκαν σύντροφοί του να παραιτηθούν, προκειμένου να λάβει αυτός μια θέση. Είναι εσωτερικό ζήτημα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν μπορεί κάποιοι να το παρουσιάζουν και αυτό σαν μειονοτικό θέμα. Δεν εκλέχθηκε ο άνθρωπος, και ο ΣΥΡΙΖΑ, για προεκλογικούς λόγους, παραίτησε άλλους δύο συντρόφους».

Δεν βλέπει λοιπόν διάκριση εις βάρος του, επειδή ανήκει στη μειονότητα. Απλά δεν κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετούς σταυρούς, κάτι που εν τέλει, φτάνει στην λαϊκή βούληση.

Μπορεί, τόνισε, να ενοχλεί με τις αλήθειες που λέει, όμως αυτό που θεωρεί σημαντικότερο από όλα, είναι ότι η Δημοκρατία απαιτεί σεβασμό στη λαϊκή βούληση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.