Η αναγκαστικη «παυση» λογω εκλογων

Της έκδοσης

Είναι πάντως κοινή διαπίστωση πως οι εκλογές, ως «έθος» και όχι ως διαδικασία αποτελούν τελικά λόγο ανασταλτικό ή αναβολής καλύτερα σχεδόν για το σύνολο της καθημερινότητας των πολιτών. Τουλάχιστον στην Ελλάδα. Έτσι μετά το πέρας του πρώτου έστω γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών και με λίγο καθαρότερο ίσως μυαλό, μας εντυπωσιάζει αρνητικά φυσικά το γεγονός ότι συνειδητοποιούμε πως πέραν των καθιερωμένων, ήτοι κλειστά σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες σε υπολειτουργία, χρηματοδοτικά προγράμματα και εργαλεία να αγνοούνται και προθεσμίες που μεταβάλλονται, οι εκλογές ως γεγονός επηρεάζουν και πολλά άλλα.

Όπως δράσεις και μάλιστα καθιερωμένες, όπως για παράδειγμα στην περιοχή μας οι καθιερωμένες δράσεις με αφορμή τον μήνα Οκτώβρη ως μήνα κατά του καρκίνου, θεατρικές παραστάσεις και λοιπές άλλες πολιτιστικού ενδιαφέροντος, και όχι μόνο, που «εξαναγκάστηκαν» τρόπον τινά σε υπομονή, για την μετεκλογική περίοδο.

Όλα αυτά βεβαίως με την κατατεθειμένη πολλάκις στον δημόσιο λόγο και αποδεδειγμένη εκ των αριθμών μείωση στην κατανάλωση, που βέβαια αυτό επεξηγείται ως «αποτέλεσμα» της ανασφάλειας των πολιτών έναντι του όποιου αποτελέσματος.

Κατά την άποψή μας οι εκλογές, σε θεωρητικό τουλάχιστον επίπεδο, «κρύβουν» την προτροπή της υλοποίησης πραγμάτων και δράσεων, και σε κάθε περίπτωση της συνέχισης της καθημερινότητας όχι απαραιτήτως ως έχει αλλά σε καλύτερους ενδεχομένως όρους. Μήπως λοιπόν η αντίστροφη «λειτουργία» τους θα πρέπει να μας προβληματίσει;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.