Η ΑΜΘ δευτερη στην ανεργια των νεων σε ολη την Ευρωπη για το 2021

Της έκδοσης

Το ότι η περιφέρειά μας «φιγουράρει» στις πρώτες θέσεις αρνητικών δεικτών της Ε.Ε. δεν αποτελεί καινούργιο εύρημα, ούτε θα έπρεπε να προκαλεί έκπληξη. Είναι άλλωστε χαρακτηριστική η συνέπεια με την οποία κατακτούμε ως περιφέρεια τα αρνητικά «βάθρα». Τελευταίο επίτευγμα που διατηρεί με το σπαθί της η περιφέρεια μας είναι στον τομέα της ανεργίας των νέων (όπου νέοι όσοι βρίσκονται το ηλιακό εύρος 15 με 29 ετών).

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της Eurostat για το 2021 η περιφέρεια μας χάνει την πρωτιά μόνο χάρη στην ύπαρξη της Θέουτα, ενός ισπανικού θύλακα στη βόρεια Αφρική που καταγράφει ανεργία στους νέους σε ποσοστό 56%. Η περιφέρειά μας, που κατέχει τη δεύτερη θέση το ποσοστό για το 2021 ανήλθε στο 45,1%. Στην τρίτη θέση με ποσοστό 43% βρίσκεται μια γαλλική υπερπόντια κτίση στον ινδικό ωκεανό, βόρεια της Μαδαγασκάρης, το Μαγιότε ενώ ακολουθούν πάλι από την Ελλάδα η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με ποσοστό 42,3% και ο έτερος ισπανικός θύλακας στη βόρεια Αφρική, η Μελίγια, με ποσοστό 41,9%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Eurostat επισημαίνει ότι υψηλά ποσοστά ανεργίας των νέων απαντώνται κυρίως στη νότια Ευρώπη, καθώς σε αυτή τη γεωγραφική περιοχή εντοπίζονται περισσότερες από 23 περιφέρειες που καταγράφουν ποσοστά άνω του 30% στην ανεργία των νέων. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν και άλλες περιφέρειες της χώρας, εκτός από τις δύο προαναφερθείσες, όπως η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Περιφέρεια Κρήτης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.