Η αμηχανια της Ν.Δ.

Η αμηχανία με την οποία υποδέχτηκε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει η Nέα Δημοκρατία τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες για το κοινωνικό πακέτο και την εισοδηματική πολιτική για το 2004 είναι η σαφέστερη απόδειξη της αποτελεσματικότητας, αλλά και της εμβέλειας των μέτρων. Εκπλήσσει το γεγονός ότι, αν και οι εξαγγελίες ήταν αναμενόμενες και, έως έναν βαθμό, προβλεπόμενες, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είχε προετοιμάσει στοιχειωδώς τις αντιδράσεις του, έτσι ώστε να μην εμφανίζονται τα ηγετικά στελέχη του να προβαίνουν σε αλληλοσυγκρουόμενες και αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις ως προς το περιεχόμενο και την ουσία των εξαγγελιών.

Για παράδειγμα, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό χθες ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Σουφλιάς κατέκρινε τα μέτρα και από την άλλη τόνιζε ότι εφόσον η Ν.Δ. εκλεγεί θα τα εφαρμόσει.

Τελικά συμφωνεί ή δεν συμφωνεί η Ν.Δ. με τα εξαγγελθέντα μέτρα; Πιστεύουμε ότι είναι αυτονόητο εκείνο που δικαιούται να προσδοκά ο απλός πολίτης από ένα κόμμα το οποίο διεκδικεί την τιμή και την ευθύνη να κυβερνήσει τη χώρα είναι να αξιολογεί ψύχραιμα, σοβαρά και υπεύθυνα τα όποια προβλήματα τού παρουσιάζονται και ανάλογα να τοποθετείται απέναντί τους, χωρίς πανικόβλητες και υστερικές αντιδράσεις.

Οι της Ν.Δ. θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι όσο ευεργετικές κι αν είναι οι εξαγγελθείσες ρυθμίσεις, αποτελούν το πρώτο από τα βήματα που πρέπει να γίνουν προκειμένου να φτάσει σταδιακά η χώρα στο επιθυμητό επίπεδο σύγκλισης με τα άλλα κράτη-μέλη της Eυρωπαϊκής Eνωσης. Kαι, ιδιαίτερα, για να δώσει απάντηση στα πολλά και ανοιχτά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Και ας μην ξεχνούν ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έδωσε ξεκάθαρη εντολή προς τους υπουργούς, «μην καλλιεργείτε υπερβολικές προσδοκίες στους πολίτες».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.