Η αγωνια του Υποψηφιου πριν απο το Πρωτοδικειο

Της έκδοσης

Στο πρωτοδικείο, και την ανακοίνωση της σταυροδοσίας των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων, στρέφεται η προσοχή, μιας και σήμερα Πέμπτη αναμένεται να αναρτηθούν τα αποτελέσματα.
 
Και παρόλο που κάποιοι από τους συνδυασμούς φαίνεται να έχουν κάποια στοιχεία για το πού βρίσκονται οι υποψήφιοι, η αλήθεια είναι πως έτσι όπως έγινε το πράγμα, θα ξέρουμε οριστικά με τα αποτελέσματα του Πρωτοδικείου.
 
Όμως όλη αυτή η καθυστέρηση δημιούργησε ένα υπαρξιακό ερώτημα για πολλούς υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους,: το αν παίζει ρόλο για την στήριξη προς ένα συνδυασμό, αν δεν γνωρίζουν την σταυροδοσία τους.
 
Γιατί για αυτό, υπάρχουν δύο αντικρουόμενες σχολές σκέψης, για το πώς συμπεριφέρονται οι σύμβουλοι.
 
Η μία λέει ότι αν ένας σύμβουλος γνωρίζει ότι έχει εκλεγεί, θα προσπαθήσει ακόμα περισσότερο ώστε να βγει ο Δήμαρχος που υποστηρίζει, ενώ αντίθετα οι άλλοι θα απογοητευτούν, για αυτό και η καθυστέρηση της έκδοσης των αποτελεσμάτων ωφελεί, κατά κάποιον τρόπο, τον επικεφαλής.
 
Η άλλη λέει πως από τη στιγμή που κανένας δεν ξέρει αν έχει εκλεγεί ή όχι, και το μόνο που κάνουν είναι να περιμένουν να βγουν τα αποτελέσματα, παραλύουν από την αβεβαιότητα, πλήττοντας με αυτό τον τρόπο την παράταξη.
 
Η αλήθεια, όπως συνήθως, μάλλον είναι κάπου στη μέση, και μάλλον εξαρτάται περισσότερο από το ποιόν του εκάστοτε υποψηφίου, τόσο Δημοτικού Συμβούλου, όσο και Δημάρχου, που τώρα δοκιμάζονται σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία.
 
Υπομονή όμως, άλλωστε όποιος και αν εκλεγεί, δεν θα χρειαστεί να αναλάβει την διοίκηση για τρείς μήνες ακόμη, οπότε ό,τι και αν γίνει, υπάρχει χρόνος, και για απολογισμό, και για περισυλλογή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.