Η αγαπη, η μια και μοναδικη πολιτικη της ορθοδοξιας

Της έκδοσης

Εξαιρετικού ενδιαφέροντος το κήρυγμα του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής το βράδυ της συνάθροισης των επιταφίων, τη Μεγάλη Παρασκευή. Δυστυχώς μπροστά στο Σπαθί, μνημείο της χούντας, αυτό όμως είναι άλλης τάξεως ζήτημα που μάλλον η πόλη έχει ξεπεράσει, μια και οι «παθόντες» εκ της τελευταίας χούντας και οι μνήμες διαρκώς εκλείπουν(; ).
 
Εξαιρετικού ενδιαφέροντος γιατί εστίασε στο έθος της αγάπης, «ξόρκισε» το μίσος και την έγνοια για την προκοπή του διπλανού που κατατρύχει τους κομοτηναίους και προέτρεψε να γίνουμε κοινωνία αλληλεγγύης και φιλαλληλίας. Υπενθύμισε το έθος της κοινής ευημερίας όταν υπάρχει αγάπη και αποδοχή του διπλανού, του πλησίον, του ξένου, όταν δεν υπάρχει απληστία για προσωπική ευημερία και συγκέντρωση αγαθών, όταν δεν υπάρχουν «ίδια» αγαθά αλλά κοινότητα αγαθών, κοινοκτημοσύνη.
 
Ζήτημα εξακολουθεί να παραμένει βέβαια το ως προς πόσο πολύ εξοικειωμένοι είναι σήμερα με το ορθόδοξο ήθος οι σύγχρονοι χριστιανοί και πόσο ο σπόρος της αγάπης μπορεί να φυτρώσει και ριζώσει σε μια πόλη που όντως πρόβλημά της είναι η προκοπή του διπλανού. Μακάρι όμως γιατί η αγάπη και η αλληλεγγύη είναι η μόνη ελπίδα για προκοπή και πρόοδο.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.