H Καθημερινοτητα περιμενει τον Πρωθυπουργο

Μπορεί αναμφισβήτητα ο Κώστας Σημίτης να βγήκε ενισχυμένος από το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και να κατίσχυσε του έτερου πόλου, πλην όμως η ευχάριστη διακοπή του Συνεδρίου έλαβε τέλος. Άλλωστε, ο Πρωθυπουργός γνωρίζει ότι οι εκλογές δεν κερδίζονται με τα συνέδρια. Ανοιχτά μέτωπα λοιπόν περιμένουν τον Κ.Σημίτη.

Το Ασφαλιστικό, τα προβλήματα σε Υγεία και Παιδεία, ο σκόπελος των Ολυμπιακών αγώνων, η ανεργία, αλλά και η παροχή στους πολίτες υψηλών προδιαγραφών κοινωνικής πολιτικής, καθώς και η ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα που προς ώρας μόνο υποχώρησε εξαιτίας της δυσμενούς διεθνούς συγκυρίας. Οι πολίτες δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν άλλη πίστωση χρόνου. Επιπροσθέτως, ο πρωθυπουργός καλείται να πείσει ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει από τον ανασχηματισμό δεν θα διαπνέεται από αλαζονεία και καθεστωτική αντίληψη. Επιτέλους ας γίνει κατανοητό, ότι οι έχοντες και κατέχοντες οποιαδήποτε θέση εξουσίας δεν είναι «δερβέναγες», αλλά υπηρέτες του κυρίαρχου λαού.

Και αυτό θα πρέπει να το καταστήσει σαφές προς όλους ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Γιατί τελικά είναι πάντα ο τελευταίος αποδέκτης της συνολικής και συλλογικής ευθύνης της κυβέρνησης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.