H Ηριαννα και ο Περικλης ελευθεροι ως αθωοι

Της έκδοσης

Η αθώωση της Ηριάννας και του συντρόφου της Περικλή, μετά από ένα χρόνο φυλάκισης, είναι πλέον γεγονός, παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέα.

Το γεγονός χαιρετίστηκε από τον πρωθυπουργό μέχρι τον πρόεδρο της Βουλής. Το ζήτημα όμως του νόμου που επιτρέπει τέτοιου είδους ανδραγαθήματα, όπως το θίγει και ο ξανθιώτης δικηγόρος Κώστας Γούναρης ευστόχως στον τοίχο του στο fb παραμένει… Ας τον ακούσουμε…

«Τώρα που πέρασε η μέρα της ικανοποίησης για την αθώωση του Περικλή και της Ηριάννας καλό είναι να ξαναδεί κανείς το ιδιαίτερα αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο για τέτοια αδικήματα, που διαμορφώθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και το οποίο μπορεί να σε στείλει καμιά δεκαριά χρόνια στη φυλακή με ένα αποτύπωμα και ένα δείγμα DNA σε ένα οποιοδήποτε αντικείμενο που βρέθηκε σε κάποιο «ύποπτο» διαμέρισμα. Γιατί φοβάμαι ότι η επόμενη Ηριάννα και ο επόμενος Περικλής δεν θα καθίσουν άδικα στη φυλακή ένα χρόνο αλλά πολύ περισσότερους.

Καλές οι δηλώσεις ικανοποίησης των θεσμικών παραγόντων (ΠΘ, Πρόεδρος Βουλής, Υπουργείο Δικαιοσύνης κλπ) για την αθώωσή τους, αλλά ακόμα καλύτερες θα είναι οι παρεμβάσεις τους στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους.»

Εξοχο, μια και η θεραπεία του κακού από τη ρίζα του είναι  αυτό που πάντοτε πρωτεύει…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.