Γυρω γυρω ολοι, στη μεση ο εθελοντισμος

Απαρατήρητα

Στο ζενίθ της κυβερνητικής αδυναμίας για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, προκειμένου να οχυρωθεί και να ανταποκριθεί στην πρωτοφανή υγειονομική κρίση, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επιλέγει να  επευφημήσει τον εθελοντισμό, παροτρύνοντας τους πολίτες να εισέλθουν στην ειδική πλατφόρμα που διαμορφώθηκε έτσι ώστε να ενισχύσουν το σύστημα Υγείας.

Εκφράσεις όπως «κοινωνική αλληλεγγύη» και «πατριωτισμός της ευθύνης», δέσποζαν κατά τις αναφορές κυβερνητικών εκπροσώπων, ενώ δια στόματος πρωθυπουργού, όλοι όσοι στελεχώνουν την υγεία αποκλήθηκαν «οπλαρχηγοί και πυρπολητές του καιρού μας».

Η «ωδή» δε στον εθελοντισμό συνεχίστηκε και στην προσπάθεια κάλυψης κενών στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», παροτρύνοντας πάλι τους πολίτες να φορέσουν τον μανδύα κοινωνικής ευαισθησίας και να «καταπραΰνουν» αφιλοκερδώς τους ηλικιωμένους που αποτελούν και τους μείζονες αποδέκτες των βελών του κορωνοϊού.
Αδιαμφισβήτητα, οι πολίτες θα κάνουν αυτό που έχουν αποδείξει πολλάκις και δη αυτές τις ημέρες ότι ξέρουν καλά. Θα επιστρατεύσουν κάθε δύναμη ώστε να προσφέρουν τη βοήθειά τους σε όποιον την έχει ανάγκη.

Είναι άλλο πράγμα όμως η φιλοτιμία των πολιτών και άλλο η κρατική πολιτική που οφείλει να έχει συντεταγμένο σχεδιασμό προκειμένου να πετύχει τους προσδοκώμενους στόχους και όλα αυτά με τα προσφορότερα κάθε φορά μέσα. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.