Γνωριμη τακτικη

Πάντοτε στη χώρα μας, όταν μια απεργιακή κινητοποίηση δυσκόλευε την κοινωνική ζωή, η κυβέρνηση προσπαθούσε να στρέψει εναντίον των εργαζομένων την κοινωνία. Του γεγονότος αυτού γινόμαστε μάρτυρες τις τελευταίες ημέρες με όσα καταλογίζουν στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ, όπως και στο παρελθόν τα ίδια συνέβαιναν και με τους αγρότες που απέκλειαν τις εθνικές οδούς.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να στρέψει την κοινωνία εναντίον των κινητοποιήσεων γιατί εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι οι δυσκολίες της καθημερινότητας προκαλούν την αντίδραση των πολιτών. Έτσι δημιουργείται το εξής αντιφατικό, όλοι να υποστηρίζουν και να αναγνωρίζουν το δικαίωμα της απεργίας στους εργαζόμενους και από την άλλη να ζητούν την ακύρωσή του, εφόσον ζητούν από τους εργαζόμενους να διαμαρτύρονται με τρόπο όμως που δεν θα τους ενοχλεί.

Αν είναι δυνατόν… Και όμως είναι. Σε μια κοινωνία που η απεργία κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους εργαζόμενους να πολεμούν την εργοδοσία και το κράτος, οι πολίτες θέτουν ως πρωτεύον το ατομικό τους συμφέρον. Δυστυχώς σήμερα ξεχνάμε ότι ο συνδικαλισμός υπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι την διατήρηση της εύρυθμης τάξης. Δυστυχώς σήμερα ο ατομικισμός κερδίζει έδαφος σε βάρος της συλλογικότητας και δημιουργεί δύο μέτωπα. Τους εργαζόμενους από τη μια και την κοινωνία από την άλλη. Και οι εργαζόμενοι όμως μέρος της είναι και όχι απέναντί της.

Και αυτό πρέπει να το κατανοήσουμε όλοι και να αφήσουμε κατά μέρος τις ρητορείες περί κοινωνικού συμφέροντος. Το κοινωνικό συμφέρον αυτή τη στιγμή είναι η δικαίωση των αγώνων των εργαζομένων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.