Γκαρανης, Λαφτση και στη μεση ο Δαμιανιδης

Της έκδοσης

Ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερα έξυπνη πολιτικά, και μη, η πρόταση της Ελένης Λαφτσή για το πρόσωπο που θα μπορούσε να ηγηθεί σ’ ένα νέο ευρύτερο δημοτικό σχήμα στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές για τον Δήμο Κομοτηνής.
 
Ο λόγος για τον Παύλο Δαμιανίδη, που ως επιλογή είναι πανέξυπνη, καθότι και την εμπειρία διαθέτει έχοντας θητεύσει για δύο τετραετίες στα δημοτικά, διανύει την θητεία του στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, έχοντας στο παρελθόν υπάρξει και αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης και ταυτόχρονα είναι ένα πρόσωπο που φαίνεται πως συγκεντρώνει την αποδοχή και τον σεβασμό μεγάλης πλειοψηφίας των ντόπιων ψηφοφόρων.
 
Ένα πρόσωπο που θα μπορούσε να πει κανείς πως συνδυάζει την εμπειρία με τον σύγχρονο τρόπο σκέψης, καθότι θεωρείται από τους νεαρούς πολιτικούς εκπροσώπους της περιοχής μας και κυρίως ένα πρόσωπο που προέρχεται από τον ίδιο πολιτικό χώρο που προέρχεται και ο νέος επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία Πολιτών» Γιάννης Γκαράνης.
 
Και ενώ ο ίδιος, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της επικεφαλής της «ΠΟΛΗ-τικής Ανατροπής», δήλωσε την διαθεσιμότητά του, με συγκεκριμένα βέβαια χαρακτηριστικά που πρέπει να πληρούνται, φαίνεται πως ο βασικός αποδέκτης του καλέσματος της κ. Λαφτσή- να υπενθυμίσουμε πως ο Νίκος Φακιρίδης «έριξε άκυρο», ενώ εξ αρχής η πρόσκληση δεν απευθυνόταν σε Σπάρτακο και «Εμείς η Πόλη»-  Γιάννης Γκαράνης, δεν βλέπει την πρόταση θετικά. Αν και βεβαίως δημόσια επιβεβαίωση δεν έχουμε.
 
Η Ελένη Λαφτσή πάντως τα έριξε τα βέλη της δηλώνοντας ανοιχτά πως αν κάποιος δεν αναγνωρίζει την αναγκαιότητα της συγκρότησης ενός ευρύτερου σχήματος και περιορίζεται στην αυταρέσκεια της δικής του μοναδικότητας «δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε». Και αν και δεν απευθυνόταν στον κ. Γκαράνη, σε περίπτωση μη αποδοχής της πρότασής της, θα τον αφορά τελικά;
 
Υ.Γ.: Να πούμε πάντως πως η πρόταση της κ. Λαφτσή που συνυφαίνεται με την αποχώρηση της ιδίας από την «κεφαλή» ενός σχήματος είναι μία γενναία απόφαση – ακόμα και αν αυτή αφορμάται όπως λένε κάποιοι από το γεγονός ότι δεν της βγαίνουν τα κουκιά –  για μία πολιτικό η οποία πληροί αρκετά από τα βασικά κριτήρια των ψηφοφόρων και σίγουρα θα μπορούσε να έχει μία σημαντική συνέχεια στον χώρο της αυτοδιοίκησης. Συνέχεια βέβαια η οποία δεν σταματά αν τεθεί κάποιος άλλος επικεφαλής, εκτός και αν το επιλέξει η ίδια.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.