Γιορτη της Υπαπαντης

Την ευλογία στη μητέρα και το νεογέννητο στην εκκλησία, μετά το σαρανταήμερο από τον τοκετό, έρχεται να μας αναδείξει η γιορτή της Υπαπαντής του Χριστού.

Μια γιορτή που αναδεικνύει τη Μητέρα όλων μας την Παναγία  κατά την Υπαπαντή, προϋπάντηση και υποδοχή του Χριστού από τον πρεσβύτη Συμεών και την προφήτιδα  Άννα στον Ναό του Θεού στην Ιερουσαλήμ, σαράντα ημέρες μετά τη γέννησή Του.

Μια γιορτή αφιερωμένη στη Μητέρα.

Την Μητέρα που αναλαμβάνει με το νέο άνθρωπο τη σωτηρία, την πρόοδο, την αναμόρφωση της ανθρωπότητας, μέσα από τις ευχές και την ευλογία της εκκλησίας.

Οδεύοντας σιγά σιγά προς την Σαρακοστή, σε μια Αναστάσιμη Πορεία ας αναλογιστούμε το προσωπικό στοίχημα του καθενός μας απέναντι στο χρέος της αλλαγής μας και κατ’ επέκταση της αλλαγής του κόσμου γύρω μας. Εμείς, που κατ’ εικόνα της Υπαπαντής του Χριστού, παρουσιαστήκαμε από τις μητέρες μας στην εκκλησία και μας διαβάστηκαν, επίσης, προσευχές και που η Ανάστασή Του σηματοδοτεί και τη δική μας Ανάσταση, τη δυνατότητα για την αναμόρφωσή μας, για την αναμόρφωση της ζωής όλων μας.

Χρόνια Πολλά στις Μανούλες!

Καλή Σαρακοστή!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.