Γιατι οχι Youth Hostel στο Φαναρι;

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιδέα με διττό στόχο, τόσο αυτόν την περαιτέρω ενίσχυσης του τουρισμού και δη του νεανικού στην παραθαλάσσια ζώνη του Δήμου Κομοτηνής, όσο και την εκμετάλλευση – διάσωση ενός κτιρίου που έχει μείνει να ρημάζει στον χρόνο έκανε δια του μικροφώνου του «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ροδόπης με την «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» Χρήστος Χατζηπέμου.

Κληθείς να μιλήσει στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο κ. Χατζηπέμου για την επερώτηση που κατέθεσε και αναμένεται να συζητηθεί στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο σε σχέση με το κτίριο που είχε ανεγερθεί έμπροσθεν του λιμανιού στο Φανάρι για την φιλοξενία των δράσεων του Ναυταθλητικού Ομίλου Ροδόπης και το οποίο όπως τονίζει ο ίδιος έχει να χρησιμοποιηθεί από το 2003 με την σύμβαση παραχώρησης του από την κτηματική υπηρεσία να έχει λήξει, κατέθεσε και προτάσεις για τον τρόπο που θα μπορούσε αυτός να αξιοποιηθεί.

Η πρώτη πρόταση αφορούσε στο να χρησιμοποιηθεί ο χώρος ως ουσιαστικό «στέκι», τόπο ανάπτυξης δηλαδή αθλημάτων του ναυταθλητισμού σε συνεργασία με τα ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ όπου θα μπορούσε να δοθεί για μαθήματα, ενώ η δεύτερη και πιο ενδιαφέρουσα αφορά στην δημιουργία ενός Youth Hostel.

Στην δεύτερη αυτή περίπτωση όπως εξήγησε ο κ. Χατζηπέμου θα μπορούσε να αποτελέσει βασικό εργαλείο στην προσέλκυση νεανικού τουρισμού, ο οποίος και πολλές απαιτήσεις φιλοξενίας, όπως η ύπαρξη πισίνας κτλ. δεν έχει μέχρι στιγμής αποτελεί «παρθένο» έδαφος για την περιοχή μας.

«Πολύ ωραία λέμε στην θεωρία ότι θέλουμε να ενισχύσουμε τον τουρισμό στο Φανάρι αλλά πού να τους βάλουμε, μιας και όπως όλοι γνωρίζουμε υπάρχουν περιορισμένες δυνατότητες φιλοξενίας» ανέφερε ο ίδιος τονίζοντας πως «δεν έχουμε επενδύσει στον νεανικό τουρισμό στον οποίο θα πρέπει κάποια στιγμή να δώσουμε βάση».

Μάλιστα ο κ. Χατζηπέμου έκανε και ένα βήμα παραπέρα τονίζοντας πως εφόσον η Περιφέρεια δεν επιθυμεί να ασχοληθεί με το εν λόγω κτίριο μπορεί να το δώσει στον Δήμο Κομοτηνής που θα μπορούσε να αναλάβει την επαναλειτουργία του. Σε κάθε περίπτωση, εξήγησε, αν και εφόσον δοθεί πίσω στην κτηματική υπηρεσία, το μέλλον της εν λόγω δομής δεν προμηνύεται ευοίωνο δεδομένου και του πρότερου παρελθόντος της στην περιοχή, με τον ίδιο να δίνει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τις υποδομές του ΕΟΤ στο Φανάρι. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.