Γιατι να γινω μελος στο Συλλογο Αποφοιτων του ΔΠΘ;

Γνώμη

Η αναγκαιότητα της δημιουργίας ενός οργανωμένου Συλλόγου Αποφοίτων του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης ώστε να μπορεί να υπερασπίζεται σχολές και τμήματα της περιφέρειας ήταν φανερή χρόνια τώρα. Χρειάστηκε φυσικά, τόσο η θέληση της Καθηγήτριας και Αντιπρυτάνισσας του ΔΠΘ κ. Ζωής Γαβριηλίδου, όσο κι αυτή της ΜΟΔΙΠ ώστε να οδηγήσει στην ανακήρυξη και ίδρυση του Συλλόγου Αποφοίτων του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. 
 
Τριάντα εννέα ιδρυτικά μέλη ανέλαβαν το βάρος της ίδρυσης του Συλλόγου Αποφοίτων του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης το φθινόπωρο του 2019. Τριάντα εννέα ιδρυτικά μέλη στήριξαν κυριολεκτικά μαζί με την Πρόεδρο της ΜΟΔΙΠ του ΔΠΘ, Καθηγήτρια κ. Ζωή Γαβριηλίδου ένα σύλλογο όπου υπόσχεται μία καλύτερη «σύσφιξη σχέσεων των αποφοίτων μεταξύ τους … για τη βελτίωση, ανάπτυξη και προβολή του ΔΠΘ εντός και εκτός Ελλάδας».
 
Γιατί όμως κάποιος απόφοιτος να εγγραφεί σε αυτό το Σύλλογο; Τί θα μπορούσε να προσφέρει και να βοηθήσει αυτόν τον θεσμό; Ο Επίχαρμος είπε «Ἁ δέ χείρ τήν χεῖρα νίζει», δηλαδή, το ένα χέρι νίβει το άλλο. Δεν υπάρχει αυτόνομος ήρωας στον κόσμο αυτό. Όλοι μας χρειαστήκαμε ή θα χρειαστούμε τη βοήθεια συνανθρώπων ή και συναδέλφων. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην αγάπησε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και τις σχολές του. Ένας σύλλογος αντικατοπτρίζει τον σπόρο όπου πάνω του γεννιέται το δέντρο της επιτυχίας. Το Πανεπιστήμιό μας είναι το δέντρο της Γνώσης· ο κορμός που πάντα θα μας στηρίζει και θα είναι εκεί για εμάς. Ο καρπός πάντα ήμασταν εμείς, όπου, μεγαλώσαμε και σιγά – σιγά συνθέσαμε τα όμορφα φύλλα του δέντρου.
 
Είτε έχεις παραμείνει στην Ελλάδα, είτε έχεις επιλέξει το δρόμο του εξωτερικού, η συναισθηματική σύνδεσή σου θα είναι πάντα στη Θράκη. Οι συνάδελφοί σου πάντα θα θέλουν να έχουν μία επαφή μαζί σου και φυσικά, η γνώμη σου πάντα θα είναι βοηθητική για κάποιον άλλον. Μην αναρωτηθείς “πού θα φανώ χρήσιμος” αλλά να αναρωτιέσαι “ποιον ή ποια μπορεί να βοηθήσει σήμερα η εμπειρία μου;”.
 
Ο μοναχικός δρόμος, είναι ένας δρόμος της μοναξιάς. Μην επιλέγεις να τον ακολουθήσεις όταν η οικογένεια του Δημόκριτου είναι πλέον μαζεμένη κάτω από μία κοινή στέγη. Επικοινώνησε με τον Σύλλογο για να επιστρέψεις σε μία εντελώς διαφορετική αλλά και όμορφη παρέα. Ανακάλυψε τους τρόπους να βοηθήσεις έναν συνάδελφο για την «ομαλή πρόσβασή του στην αγορά εργασίας». Δώσε το δρόμο για συνεργασίες τόσο επαγγελματικές όσο και επιστημονικές. 
 
Ο Σύλλογος Αποφοίτων το ΔΠΘ έχει στόχο και όραμα να γίνει ένας οργανωμένος Σύλλογος, με εξωστρέφεια, διαφάνεια και αρκετή διάθεση για δράση. Στόχος η διαφήμιση, τόσο του Πανεπιστημίου και των Τμημάτων του, όσο και της πολύ σημαντικής κληρονομιάς αυτής των καθηγητών, των δράσεων και φυσικά των αποφοίτων. 
 
Η συμβολή σου είναι πολύτιμη και απαραίτητη· και φυσικά το νέο Διοικητικό Συμβούλιο υπολογίζει σε αυτήν. Στόχος τα απαραίτητα εκείνα project όπου μέσα από εθελοντικές συνέργειες και συνεργασίες θα οραματίζονται ακόμη ένα καλύτερο Δημοκρίτειο. 
 
*Ο Απόστολος Γαρούφος είναι Υπ. Διδάκτωρ ΔΠΘ Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.