Γιατι δεν ενδιαφερεται κανενας για τη δημιουργια υδατοδρομιων στην περιοχη μας;

Της Έκδοσης

Τις πρώτες εμπορικές πτήσεις, μετά από αναμονή και πισογυρίσματα πολλών ετών, φαίνεται πως θα γίνουν με υδροπλάνα φέτος το καλοκαίρι, με τις διαδρομές να επικεντρώνονται στην νότια Ελλάδα.

Φυσικά αυτό είναι εν μέρει αναμενόμενο, μιας και η τουριστική κίνηση είναι μεγαλύτερη σε αυτές τις περιοχές, όμως ακόμα και αν υπήρχε η πρόθεση για πτήσεις στην περιοχή μας, αυτό θα γινόταν μάλλον δύσκολα μιας και δεν υπάρχουν υδατοδρόμια.

Ο ΟΛΑ παλιότερα είχε προκηρύξει το 2015 τη δημιουργία δύο υδατοδρομίων σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη, χωρίς όμως να προχωρήσει τίποτα, ενώ και το Λιμενικό Ταμείο Αβδήρων είχε εκδηλώσει την πρόθεσή του για μελέτη για την κατασκευή υδατοδρομίου στο Λάγος, ακόμα όμως δεν την έχουμε δει.

Το ζήτημα ήταν κυρίως ακαδημαϊκό μέχρι τώρα, μιας και τα υδροπλάνα στην χώρα μας δεν μπορούσαν να πετάξουν. Όμως τώρα, τα δρομολόγια ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, παντού, εκτός από εδώ.

Δυστυχώς έχει αποδειχθεί πως είμαστε καλοί στην θεωρία και στις ιδέες, αλλά στην πράξη κάπως μπλοκάρουμε, και στη συνέχεια μένουμε να αναλογιζόμαστε τι θα μπορούσε να έχει γίνει σωστά.

Δεν γνωρίζουμε αν θα μπορούσαν τα λιμάνια της Ροδόπης να υποστηρίξουν μια τέτοια κίνηση, και ούτως ή άλλως η συζήτηση γίνεται σε ακαδημαϊκό επίπεδο μιας και ουσιαστικά η διαχείριση των λιμανιών μας γίνεται από φορείς που δεν βρίσκονται στη Ροδόπη, κάτι το οποίο έχει δημιουργήσει προσκόμματα και παλιότερα στις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται για αυτά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.