Για τους οικισμους θα ακουσουμε κατι;

Της έκδοσης

Προεκλογική περίοδο έχουμε, πολλά και διάφορα ακούμε. Περισσεύει θα λέγαμε η όρεξη και η προθυμία κι ας μένουν ακόμα τρεις γεμάτες εβδομάδες μέχρι την κάλπη της 8ης Οκτωβρίου.

Ακόμη κι αν μέχρι τώρα έχουμε ακούσει και διαβάσει πολλά ονόματα και βιογραφικά υποψηφίων, λίγα έχουμε δει σε επίπεδο προτάσεων. Και αυτά που έχουμε δει είναι τόσο γενικόλογα και «πολυφορεμένα» που δεν μας κάνει να αισιοδοξούμε για τις προτάσεις που θα ακούσουμε στο μέλλον.

Λογικό αφού έχουν και έχουμε μάθει στις εκλογές (σε όποιο επίπεδο κι αν διεξάγονται) να λειτουργούμε όχι με βάση το σχέδιο του καθενός, αλλά με βάση τα πρόσωπα  ή ακόμα και το προσωπικό μας συμφέρον.

Ως δημότες Κομοτηνής, για παράδειγμα, εμάς θα μας ενδιέφερε πάρα πολλοί να μας πουν οι υποψήφιοι και οι παρατάξεις τα σχέδια τους για τους οικισμούς. Ακούμε συνέχεια για την Κομοτηνή και τα έργα που θέλουν ή σχεδιάζουν ή προτείνουν. Τίποτα συνολικό και εμπεριστατωμένο όμως για τους οικισμούς και τα προβλήματά τους. Και δεν μιλάμε μόνο για τα σκουπίδια ή τις παιδικές χαρές που έχουν κι αυτά τη σημασία τους, αλλά το πώς θα μείνει ο κόσμος στα χωριά. Σε ουδέτερο χρόνο όλοι διαπίστωναν και κόπτονταν για την κατάσταση των οικισμών και την σταδιακή απερήμωσή τους. Και, τώρα, προεκλογικά που υποτίθεται πως οι συνδυασμοί θα έπρεπε να ξεδιπλώνουν τις προτάσεις τους και επ’ αυτών να συζητάμε, επικρατεί σιωπή και μάλιστα εκκωφαντική…

Θα ακούσουμε καμιά πρόταση;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.