Για τον κ. Μαρκογιαννακη περα βρεχει

Από τον «στρατηγό άνεμο» του Βύρωνα Πολύδωρα περάσαμε στις… βροχές του Χρήστου Μαρκογιαννάκη και ενώ βρισκόμαστε μόλις στα μέσα Ιουνίου, η Ελλάδα έχει αρχίσει να καίγεται, με τον κρατικό μηχανισμό ανέτοιμο να αντιμετωπίσει την κατάσταση που διαμορφώνεται απειλητικά.

Επιχειρώντας ο κ. Μαρκογιαννάκης να δικαιολογήσει την απουσία ελικοπτέρων και άλλων πυροσβεστικών μέσων από τις φετινές πυρκαγιές τόνισε ότι περίμενε να τελειώσει η περίοδος των βροχών ώστε να μπουν όλα τα μέσα στη διάθεση της πυροσβεστικής.

Μπορεί η δήλωση Μαρκογιαννάκη που αφορούσε στις πυρκαγιές να έκανε τους πάντες να γελάσουν όμως αν κάποιος τη δει βαθύτερα θα καταλάβει ότι αυτή δεν είναι άστοχη.

Κρίνοντας λοιπόν κάποιος γενικότερα τον τρόπο που εδώ και πέντε χρόνια αντιμετωπίζει η Νέα Δημοκρατία τις πυρκαγιές θα δει ότι η αντίληψη είναι ίδια.

Είναι η αντίληψη που αντιμετωπίζει τις πυρκαγιές ως περιττό έξοδο. Όλοι θυμούνται τον Βύρωνα Πολύδωρα να θέτει το ερώτημα αν μπορεί ο κρατικός προϋπολογισμός να αντέξει το βάρος των δασών.

Είναι η αντίληψη που οδηγεί σε συνεχείς αποχαρακτηρισμούς και εμπορευματοποίηση τη δασική γη, παρά τις υποκριτικές διακηρύξεις των κατά καιρούς πρωθυπουργών πως «όπου ήταν δάσος θα ξαναγίνει δάσος»…

Εξαιτίας αυτής της αντίληψης παρότι πριν δύο χρόνια είχαμε τις πρωτοφανείς καταστροφές δεν άλλαξε τίποτα.

Να σημειώσουμε βέβαια ότι κ. Μαρκογιαννάκης, δεν έκανε κανέναν λόγο για τις φωνές των συνδικαλιστών εδώ και καιρό που έλεγαν ότι έπρεπε να έχουμε τα ελικόπτερα οπωσδήποτε την 1η Ιουνίου…

Για τον κ. Μαρκογιαννάκη φαίνεται πως πέρα βρέχει…


google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.