Για το καλο μου

Για το καλό μας μαζί με το τσιγάρο θα μας κόψουν και τον ύπνο και το βερεσέ σε λίγο και τα δάνεια και τα φάρμακα βέβαια. Αυτά τα τελευταία θα μας τα κόψουν οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί δε, αν δεν καταλάβουμε, λέει, «τι θα πει το κλειστό επάγγελμα που λυσσάξατε να ανοίξει». Αυτό ήταν το επιχείρημα πολλών φαρμακοποιών και στην πόλη μας που απεργούν από χθες. Ότι δεν είναι φαρμακοπώληδες, όπως τους αποκαλούν κάποιοι ατυχώς και προσβλητικώς, και ότι είναι επιστήμονες το γνωρίζει η ελληνική κοινωνία. Ότι θα χρησιμοποιούσαν τινές όμως τόσο λαϊκισμό για να πείσουν τον πολίτη να συμπλεύσει μαζί τους, όχι. Γιατί ακόμη και οι «επιστήμονες» καταφεύγουν στον εκβιασμό στις δύσκολες στιγμές. Γιατί να εφημερεύουν, γιατί να δίνουν εκ των προτέρων φάρμακα στην κυρία Κούλα πριν τα γράψει;

 

Εκεί, να της ανέβει η πίεση που ήθελε φαρμακείο μέσα στο Hondos Center! Η εξυπηρέτηση των ασθενών πολιτών είναι όντως μία πραγματικότητα, αλλά ας μην πιστέψουμε ότι γινόταν πάντα χωρίς δεύτερη σκέψη, αλλιώς πώς θα εξασφαλιζόταν το επιπλέον εισόδημα; Οι φαρμακοποιοί ωστόσο είχαν και την ατυχία να τους εκπροσωπεί στα κανάλια ο μέγας «εκτός θέματος συζητώ και όλο τη βολή ζητώ» κ. Λουράντος εξ Αθηνών. Ο συνάδελφός του μάλιστα από τη Θεσσαλονίκη είπε χθες ότι θέλει να βοηθήσει την κυβέρνηση να εφαρμόσει το μνημόνιο σωστά!
Αλλά ας παραδεχτούμε ότι δεν είναι μόνον οι φαρμακοποιοί, είναι όλοι όσοι νοιάζονται για το καλό μας και τώρα και για το καλό της κυβέρνησης και της τρόικας!

 

Διαβάσαμε το πολύ εύστοχο σχόλιο: «Οι συμβολαιογράφοι δεν θέλουν να μειώσουν τις αμοιβές τους, για … εμάς. Αλλιώς δε θα κάνουν καλά τη δουλειά τους και το σπίτι που θα αγοράσουμε θα μας το πάρει πάλι πίσω ο πωλητής. Κοίτα τι κακό μπορεί να μας βρει! Τώρα αν εμείς δεν έχουμε χρήματα προς το παρόν να πληρώσουμε το … ενοίκιο, δεν φαίνεται να απασχολεί κανέναν. Οι δικηγόροι θέλουν κατώτατες αμοιβές, για εμάς. Αλλιώς μπορεί κάποιος συνάδελφός τους, που σήμερα μπορεί να λιμοκτονεί, να πάρει τη δουλειά με λίγα χρήματα, να μη την κάνει καλά κι εμείς να πάθουμε ζημιά. Ας μείνει λοιπόν αυτός χωρίς δουλειά, ας ανέβει το δάνειο σε μας, γιατί υποχρεωτικά θα πρέπει να “παραστούμε” το δικαστήριο, αλλά θα γίνει η δουλειά μας. Το ίδιο και οι Μηχανικοί. Θα πέσει το σπίτι αν κάποιος δεχτεί να το “δουλέψει” με λιγότερα χρήματα. Για κοίτα μέχρι σήμερα τι καλά που ήταν τα πράγματα! Τώρα πως βρεθήκαμε να χρωστάμε τόσα και να μην μπορούμε να βρούμε δουλειά τόσοι άνθρωποι, κάποιοι φταίνε, αλλά καθόλου τα “εμπόδια” στην ελεύθερη άσκηση των “κλειστών” επαγγελμάτων».
Το βούτυρο στο ψωμί και το παντεσπάνι πάλι θα φέρει τελικά την «επανάσταση»;
Προτεραιότητα στο σχεδιασμό της οικονομίας δεν θα πρέπει να έχει ο άνεργος πριν από τον ελάχιστα αμειβόμενο, ας πούμε;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.