Για ποια συναινεση μιλα η κυβερνηση;

Κορόιδα για συναίνεση φαίνεται πως αναζητεί η κυβέρνηση Kαραμανλή, η οποία προηγουμένως φρόντισε να τινάξει στον αέρα κάθε ουσιαστική συναίνεση, όχι μόνο για την οικονομία αλλά και την εξωτερική πολιτική.

Εφηύραν την απογραφή αφενός για να αποδεσμευτούν από τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις και αφετέρου για να διασύρουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους αδιαφορώντας αν διασύρουν και τη χώρα.

Από την άλλη ο Υπουργός Εξωτερικών ενημερώνει τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων φροντίζοντας όμως να μην τους ενημερώσει για τα αγκάθια της πρωτοβουλίας Νίμιτς. Και μάλιστα ο πρωθυπουργός δικαιολογεί τον υπουργό του και δηλώνει πως αν υπάρξει κατάληξη του θέματος του ονόματος θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς.

Θα μπορούσαν να αναφερθούν χιλιάδες παραδείγματα κατά τα οποία η κυβέρνηση έκαψε τη συναίνεση. Το θέμα είναι όμως αν αυτό έγινε ασυνείδητα ή συνειδητά. Επιζητούσε τη συναίνεση ή μέσω αυτής ήθελε να εκθέσει τους πολιτικούς της αντιπάλους; Μοναδική στρατηγική της κυβέρνησης η φράση «για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ» αλλά και αυτή πια δεν είναι αποτελεσματική.

Αν κρίνουμε πάντως από την στάση γενικά της αντιπολίτευσης η κυβέρνηση δεν θα βρει συναίνεση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.