Για μια αλλη Ευρωπη

Στη συνείδηση του πολίτη, η σημασία των Ευρωεκλογών είναι μικρή. Σε επίπεδο ουσίας όμως, το εκλογικό αποτέλεσμα φυσικά και μετράει.

Οι προσεχείς Ευρωεκλογές δεν πρέπει επ’ ουδενί να περιστραφούν για άλλη μια φορά γύρω από τα ανούσια ζητήματα που η Κυβέρνηση επιθυμεί να θέσει στην εκλογική ατζέντα. Tο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών είναι καθοριστικής σημασίας για τις πολιτικές δυνάμεις, αλλά και για τους πολίτες.

Με την ψήφο τους οι πολίτες πρέπει να στείλουν ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα για αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Ε.Εμ ένα ισχυρό μήνυμα καταδίκης στη μεγάλη πλειοψηφία των συντηρητικών κυβερνήσεων, που είναι υπεύθυνες και συμμέτοχες στην παραγωγή του αδιεξόδου που βιώνουν οι ευρωπαϊκοί λαοί. Η Ευρώπη δεν αλλάζει μέσα από ευχές, ούτε μέσα από την ρητορική του καταγγελτικού λόγου, αλλά μέσα από την ανατροπή των πιο συντηρητικών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών και δυνάμεων που έζησε στην ιστορία της.

Οι πολίτες στο ερώτημα «ποια Ευρώπη θέλουμε», θα πρέπει να απαντήσουν ότι θέλουν την Ευρώπη της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, του κοινωνικού κράτους, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, την Ευρώπη των λαών.

Οι Ευρωεκλογές είναι η ευκαιρία να ξεκινήσει η οικοδόμηση νέων θεμελίων της Ε.Ε. για να έρθει πιο κοντά μια άλλη Ευρώπη δημοκρατική, κοινωνική, οικολογική, φεμινιστική, φιλειρηνική και σοσιαλιστική.

Στις ερχόμενες Ευρωεκλογές θα κριθεί ακριβώς αυτή η ικανότητα της πλειοψηφίας των λαών να καταδικάσει το νεοφιλελευθερισμό και τους πολιτικούς εκφραστές του που είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση και να σηματοδοτήσει τη μεγάλη ανατροπή, με αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων.

Μόνο έτσι θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις μια άλλη Ευρώπη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.