Γεμισαμε «πλυντηρια»!!!

Της έκδοσης

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον ότι τελευταία καθίσταται όλο και πιο κραταιά στην πόλη μας η σκόπιμη, και για λόγους πολιτικού ‒κομματικού‒ σχεδιασμού, εναντίωση προς τον τύπο, γιατί, αυτήν την εποχή του καθολικού ατομικισμού, το ατομικό παιγνίδι των ατομικών επιδιώξεων δεν συνοδεύεται και από την ανάγκη της τήρησης των νενομισμένων σε επίπεδο κοινωνικού ήθους.

«Σακάτικα» χρόνια που έλεγε και ο ποιητής. Αλήτικα αλλιώς σήμερα, από τους περιπλανώμενους εραστές της εποχής  που σ’ ό,τι πρώτα ομνύουν είναι στην προσωπική ευδοκίμηση. Πανταχόθεν αυτό, από δεξιά και αριστερά, με την έλλειψη παιδείας, ή στην αντίπερα όχθη, με τον  επιδεικνυόμενο ελιτισμό των αυτοχριζομένων, «ελέω όχι Θεού, αλλ’ εαυτού»,  εκλεκτών κατόχων της απολύτου και μίας και μοναδικής αλήθειας!!!

Τίποτα βέβαια δεν συμβαίνει τυχαία στις προαναφερθείσες περιπτώσεις, αν και η τυχαιότητα σήμερα είναι και επιστημονικά αποδεκτή. Και δεν συμβαίνει τυχαία, αλλά σκοπίμως, σκοπιμότατα, γιατί οι τεχνικές απόκρυψης της πραγματικότητας,  με την πλήρη απαξίωση της δυνατότητας να θέτουμε ερωτήματα που εξυπηρετούν το δίπολο αιτίας-αιτιατού, είναι η σαφής πολιτική επιλογή των ημερών μας. Αφού σε όλες τις βαθμίδες της πολιτικής όπως διαρθρώνονται στη χώρα μας, ό,τι κυρίως επιλέγεται από την υπεύθυνη για τις τύχες της χώρας κυβέρνηση είναι η απόκρυψη της πραγματικότητας, ο στρουθοκαμηλισμός, και στη θέση της πραγματικότητας η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ο  καταιγισμός ουσιαστικά από θεατρικοποιημένες  παραστάσεις  ευημερίας και ανάπτυξης. Καταιγισμός για να αποκρυβούν γενικότερα, αλλά και στη δική μας περίπτωση, στη Θράκη,  δεδομένα όπως η πτωχοποίηση  και η έλλειψη οιουδήποτε σχεδίου που θα πήγαινε την περιοχή μπροστά, γιατί είναι ηλίου φαεινότερο ότι τα περί Διακομματικής υπάγονται ακριβώς σ’ ό,τι παραπάνω περιγράψαμε.

Στη Θράκη, στη Ροδόπη τα πάντα καρκινοβατούν, η ύπαιθρος ερημώνει και ουδέν κινείται, κι όμως από παντού ησυχία.

Το κυριότερο, η δημόσια παρουσία των θεσμικών φορέων πολιτικής και διαχείρισης που θα έπρεπε ήδη  να έχουν πάρουν ανοικτά θέση σε ζητήματα μείζονος σημασίας. Για:

  • τους  δείκτες υποανάπτυξης,
  • την παντελή έλλειψη επενδυτικών projects που θα δημιουργήσουν  επιτέλους καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στη Θράκη, πλην εκείνες των ντελίβερι και των  εργαζομένων στα καφέ και στα μπαρ,
  • την έλλειψη ενός δεσμευτικού σχεδίου, αναπτυξιακά τα λέγανε παλιότερα, με έργα και υποδομές, χρηματοδότηση  και timeline, που θα ισοφαρίσουν την υστέρηση σε όλους τους τομείς του δημόσιου βίου, στον οποίο επιπλέον παρατηρείται  πλήρης, ίδια σε όλους, υποστελέχωση: περιφέρεια, περιφερειακές ενότητες, δήμους, νοσοκομεία και  Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, σε γραμματειακό και εκπαιδευτικό προσωπικό.

Το σημαντικότερο όμως όλων είναι όλοι οι προαναφερθέντες φορείς να πάρουν επιτέλους τώρα ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΣΗ για τα ζητήματα της σταθερής αναπτυξιακής παραμέλησης, της μόνιμης υποχρηματοδότησης και της τραγικής υποστελέχωσης των Υπηρεσιών των θεσμικών φορέων της περιοχής, επενδύοντας στη ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ και τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  των πολιτών  στις ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ για μια ισότιμη χωροταξικά ευημερία.

  • Οι ΔΗΜΟΙ και η ΠΕΔ ΑΜ-Θ να μιλήσουν έτσι διαυγώς για τις περικοπές εσόδων,  παρουσιάζοντας συγκριτικά  στοιχεία, και κυρίως για τους φόβους της μη χρηματοδότησης των δομών που στηρίζουν με καύσιμα τον χειμώνα.
  • Η Περιφέρεια και  οι Περιφερειακές Ενότητες να παρουσιάσουν τις γενικευμένες ελλείψεις εξειδικευμένου προσωπικού, και
  • το Πανεπιστήμιο να δημοσιοποιήσει τα κακώς κείμενα, τις υστερήσεις σε χρηματοδότηση και προσωπικό αλλά και να καταθέσει σχέδιο αποτροπής της διαφαινόμενης φθίνουσας προοπτικής του.

Γιατί οι γνωστές πρακτικές (τοπικά ή κεντρικά) με την τεχνητή καλλιέργεια του κοινωνικού αυτοματισμού ‒η μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης‒  έχει ως μοναδικό σκοπό να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες, κυρίως, της κεντρικής διοίκησης, αλλά και των  «τοπικών» που σιωπούν, ακόμη  και  σήμερα, που  το τσουνάμι  της ακρίβειας στις τιμές ενέργειας, καυσίμων, βασικών αγαθών διατροφής, ένδυσης  σαρώνει τα πάντα.

Ο τοπικός τύπος δεν είναι λοιπόν «πλυντήριο» κανενός. Πλυντήρια είναι όσοι στο όνομα της τάδε ή της δείνα πολιτικής, ή της κομματικής τους ταυτότητας,  ή των προσωπικών τους συμφερόντων, συναινούν απεριφράστως στην κοινωνική διάλυση, παίζοντας το «εύστοχο» παιγνίδι, για χάρη των προσωπικών τους επιδιώξεων, της ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗΣ και της ΑΚΥΡΩΣΗΣ των πάντων,  πριμοδοτώντας τον υποτιθέμενο «καταγγελτικό» λόγο,  λίπασμα στην κοινωνική διάλυση και τον κοινωνικό αυτοματισμό, για να ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ, να ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ, και να  ΔΙΑΙΩΝΙΖΟΥΝ  τα προβλήματα. Το ζήτημα είναι ότι το κάνουν εν γνώσει τους. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.