Γεμισαμε εκπαιδευτικους (στα λογια)

Της έκδοσης

Χαράς ευαγγέλια στον κόσμο της εκπαίδευσης, μιας και ο Υπουργός Παιδείας, σε συνάντησή του με τους εκπαιδευτικούς, τους προανήγγειλε πως την επόμενη τριετία, θα γίνουν 15.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών.
 
Το υπουργείο έβγαλε ένα, όπως το συνηθίζει, πανηγυρικό δελτίο τύπου, με το οποίο διατυμπανίζει σε όλο τον κόσμο ότι θα γίνουν οι προσλήψεις, από την επόμενη σχολική χρονιά βέβαια, ίσως κιόλας και από την επόμενη κυβέρνηση.
 
Δεν θέλουμε να γινόμαστε κυνικοί, δεν είναι άλλωστε και στον χαρακτήρα μας, μιας και ο Υπουργός Παιδείας έχει αποδείξει ότι ο λόγος του είναι συμβόλαιο, αλλά ανατρέχοντας στις ανακοινώσεις του Υπουργείου, φτάσαμε στον μακρινό Ιανουάριο του 2016, όταν ο υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης είχε προαναγγείλει σε συνέντευξή του, 20.000 διορισμούς εκπαιδευτικών την επόμενη τριετία (δηλαδή μέχρι το 2018).
 
Όσο τους είδατε εσείς τους εκπαιδευτικούς, άλλο τόσο τους είδαμε και εμείς, και τώρα έρχεται ο κ. Γαβρόγλου, για να υποσχεθεί λιγότερους διορισμούς βέβαια, αλλά πάλι σε ορίζοντα τριετίας.
 
Επίσης δεν μας ξέφυγε της προσοχής ότι οι διορισμοί θα ξεκινήσουν από το σχολικό έτος 2019, όταν πιθανότατα θα έχουν γίνει εκλογές και ο Υπουργός μάλλον δεν θα είναι εκεί για να του ζητήσει κάποιος το λόγο αν δεν γίνουν.
 
Αλλά αυτά τα λένε κακοπροαίρετοι άνθρωποι, που θέλουν το κακό της εκπαίδευσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.