Γεφυρα Κομψατου: Και παλι καλα, να λεμε;

Της έκδοσης

Τελικά τα καταφέραμε πάλι το κάναμε το θαύμα μας, καταφέραμε από τον Σεπτέμβρη 2017 οπότε και έπεσε η γέφυρα του Κομψάτου σε χρόνο «ρεκόρ» (;!) μόλις 8 μηνών η προγραμματική σύμβαση για τη διερεύνηση των αιτιών της πτώσης να λαμβάνει την έγκριση του περιφερειακού συμβουλίου και να απομένει μόνο η ανάρτησή της στη Διαύγεια ώστε να ολοκληρωθεί και τυπικά και να πιάσουν δουλειά οι πραγματογνώμονες του ΤΕΕ.
 
Πραγματογνώμονες βέβαια δεν υπήρξαμε και ούτε τις απαιτούμενες γνώσεις έχουμε, όμως μας γεννάται η ειλικρινής απορία αν λόγω της μεγάλης χρονικά απόστασης από την πτώση της γέφυρας μέχρι την πραγματογνωμοσύνη τελικά το πόρισμα θα είναι αξιόπιστο και έγκυρο ή μήπως το διάστημα που πέρασε είναι ικανό για να συσκοτίσει τα πράγματα ως προς τα αίτια κατάρρευσης της γέφυρας.
 
Για να μην παρεξηγηθούμε, δεν υπαινισσόμαστε τίποτα για την αξιοπιστία και την εγκυρότητα των πραγματογνωμόνων του ΤΕΕ, αυτό που διερωτόμαστε είναι αν ο χρόνος θα παίξει ρόλο.
 
Πέρα από τις απορίες μας, πάντως, το ασφαλές συμπέρασμα είναι πως η αποτελεσματικότητα και τα αντανακλαστικά της κρατικής μηχανής παραμένουν ακόμα ζητούμενο. 8 μήνες μετά την πτώση συν τον χρόνο που θα χρειαστούν οι πραγματογνώμονες να κάνουν την αυτοψία τους, συν τον χρόνο για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να συντάξουν το πόρισμά τους, που σημειωτέον θα περιλαμβάνει και προτάσεις για την αποκατάστασή της δεν νομίζουμε πως θα μπορούσε κάποιος να μιλήσει για γρήγορα αντανακλαστικά.
 
Και για να μην ξεχνιόμαστε, αν συντεταγμένη πολιτεία σημαίνει εκείνη την οργάνωση του κοινωνικού συνόλου προς επίτευξη της ευημερίας τότε οι κάτοικοι Ιάσμου και «περιχώρων» -πρωτίστως-, μόνο περί συντεταγμένης πολιτείας δεν μπορούν να κάνουν λόγο.
 
Στη χώρα όμως που ζούμε έχουμε δει και χειρότερα που μας κάνουν να λέμε «πάλι καλά» κι αυτό είναι ίσως ακόμη χειρότερο…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.