Φουσκες

«Σε δύο εβδομάδες θα είναι έτοιμος ο νέος αναπτυξιακός νόμος, ο οποίος είναι προς μια κατεύθυνση απολύτως καινοτομική σε σχέση με αυτό που βιώσαμε τα τελευταία 40 χρόνια», ανέφερε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων. Το άλλοτε καλό και σήμερα προς αποφυγή παράδειγμα της Θράκης δεν ξέφυγε από τη θεματολογία του καθώς μίλησε πλέον για «κουφάρια επιχειρήσεων, οι οποίες είχαν πάρει πάρα πολλές επιδοτήσεις».
Η φούσκα, είπε, δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Διότι ό,τι φουσκώνει εν μια νυκτί σκάει απότομα πάνω στα κεφάλια μας.
Η ανεργία μαστίζει όμως εδώ και χρόνια τη Θράκη, εμείς ωστόσο πάλι ανακαλύψαμε την Αμερική! Τελευταία είναι το αγαπημένο μας σπορ!

 

Στην Αλεξανδρούπολη, με το μεγάλο λιμάνι, δεν υπάρχει αξιοποιημένη παραλιακή ζώνη και το χαρακτηρισμένο από το 2007 ως «διεθνούς ενδιαφέροντος» λιμάνι δεν διαθέτει ούτε στοιχειώδη αίθουσα αναμονής επιβατών και χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, ενώ παραμένει απομονωμένο από το Αιγαίο – εκτός της Σαμοθράκης, αν καλείται θαλάσσια σύνδεση αυτή που υπάρχει βέβαια.

Κι εμείς ελπίζουμε σε ανάδειξη του λιμανιού του Φαναρίου…

 

Στην Κομοτηνή, από τα 99 εργοστάσια που λειτουργούσαν στη βιομηχανική περιοχή, σήμερα απόμειναν μόλις 10.
Στην Ξάνθη όπως και αλλού λείπουν πλέον τα κίνητρα για να ανοίξουν δουλειές και να προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας.

 

Η ανεργία χτυπά τους νέους και το ποσοστό του 35% που αναφέρθηκε μαυρίζει το προφίλ της Θράκης γενικά ακόμη περισσότερο, πιο πολύ ακόμη και από τον κίνδυνο να μείνουν οι άνεργοι χωρίς επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.
Με ή χωρίς επίδομα, δουλειές δεν υπάρχουν.

 

Τόσο όμορφοι τόποι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς νέους ή να μείνουν με νέους μόνους, μπροστά στο φόβο για δημιουργία οικογένειας με ανασφάλιστες εργασίες και λιγοστά χρήματα για μισθό μηνιαίως… όμορφοι τόποι που διώχνουν τα παιδιά τους…
«Ανάπτυξη» όμως εν όψει Καλλικρατικών εκλογών υπάρχει! Στα χαρτιά έως τώρα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.