Φωτοβολταικα χωραφια

Αυτό που συμβαίνει με τους αγρότες και τα φωτοβολταϊκά είναι ντροπή επιτέλους. Γιατί θα μου πείτε ντροπή δεν είναι και αυτό που κάνει η ΔΕΗ;
Αρχικά μπούκωσαν τα γραφεία με αιτήσεις και τους αγρότες με ελπίδα μια και δεν μπορούν να καλλιεργήσουν βαμβάκια και καπνά να κάνουν φωτοβολταϊκά, που μπορούν βέβαια να καταστραφούν κι αυτά από ένα χαλάζι και μετά ποιος θα πληρώσει τη ζημιά, που μπορούν να καλλιεργήσουν από κάτω τα χωράφια αν υπάρξει μέριμνα για την τοποθέτησή τους στο χώρο, αλλά είπαμε αυτά μόνο στην Ευρώπη γίνονται.

 

Μπορεί οι αγρότες να θεωρήθηκαν εύκολη λεία για ψήφους, μια και τους δόθηκε η υπόσχεση να μην ηλιοκαίγονται για ένα κομμάτι ψωμί, αλλά πίστεψαν κι αυτοί όπως και όλοι μας και χαρήκαμε δηλαδή, ότι οι αγρότες σήμερα μπορούν να επενδύσουν στα φωτοβολταϊκά και να διασφαλίσουν ένα καλό εισόδημα, όπως διαβεβαίωναν τότε όλοι οι ιθύνοντες στις ενημερωτικές ημερίδες.

 

Μόλις όμως πριν λίγο καιρό άρχισαν τα όργανα και φταίνε φυσικά οι «τεμπέληδες» αγρότες μόνο!
Η ΔΕΗ αποφάσισε ότι τα δίκτυα είναι κορεσμένα, αφού οι αγρότες είχαν δανειστεί ελπίζοντας για τελευταία φορά, μήπως και δουν άσπρη μέρα. Αφήστε που ακούγονται και κάτι φήμες ότι πρώτα δίνουμε σε γνωστούς και θυγατρικές και μετά στους αγρότες.

 

Αν αυτό το εγχείρημα αποτύχει θα είναι μεγάλο πλήγμα στο σχεδιασμό της «πράσινης ανάπτυξης» και όχι φωτοβολταϊκά δεν θα γίνουν, αλλά ούτε αιολικά θαλάσσια γιατί θα βουλιάξουν όλα λόγω έλλειψης μελετών.
Ο ενεργειακός πλούτος της χώρας δεν θα μπορεί να γίνει αξιόπιστα κι έγκαιρα εκμεταλλεύσιμος, ο ορυκτός μας μάρανε!
Αυτό δεν σημαίνει η αναδίπλωση από τους αρχικούς μεγαλοπρεπείς στόχους; Ότι μάλλον δεν υπήρξαν σωστές κι αξιόπιστες μελέτες…
Στη Θράκη τι γίνεται άραγε;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.