Φωνη λαου οργη θεου

Στον αέρα απειλεί να τινάξει τον κρατικό και τον οικογενειακό προϋπολογισμό ο πληθωρισμός. Η κερδοσκοπία, ο μειωμένος ανταγωνισμός και οι αγκυλώσεις στην αγορά επαναφέρουν το μεγάλο πρόβλημα. Κυρίως όμως η κυβερνητική απραξία, η οποία άβουλη παρακολουθεί την κατάσταση να ξεφεύγει από τα χέρια της.

Απειλεί ο πληθωρισμός την οικονομία τους εργαζόμενους στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα τους συνταξιούχους που βλέπουν καθημερινά την αγοραστική τους δύναμη να μειώνεται.

Δικαιολογημένα αντιδρούν βλέποντας ότι οι αυξήσεις των μισθών και των συντάξεών τους είναι κατώτερες του πληθωρισμού. Δικαιολογημένες οι κινητοποιήσεις για αυξήσεις μισθών.

Η κυβέρνηση αδυνατεί να συγκρατήσει την ακρίβεια. Και μπορεί ακόμη η λαϊκή δυσαρέσκεια να μην έχει διογκωθεί, όμως ο λαός έχει αρχίσει να θυμώνει. Θυμώνει με την ανικανότητα της κυβέρνησης να κατανοήσει την κατάστασή του. Και δεν θα αργήσει η μέρα που η λαϊκή δυσαρέσκεια θα εκδηλωθεί πολιτικά.

Φαίνεται όμως πως μόνο η κυβέρνηση δεν το καταλαβαίνει. Ευτυχής στη χειμερία νάρκη της και στον ύπνο του δικαίου εξακολουθεί να μιλά για μεταρρυθμίσεις που μόνο εκείνη βλέπει.

Δεν πρέπει όμως να ξεχνά ότι φωνή λαού οργή θεού…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.