Fair Play not

Της έκδοσης

Τι και αν σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν δημοσίως η έναρξη του προεκλογικού αγώνα για τις εθνικές εκλογές  θα ξεκινήσει με τη νέα χρονιά, οι διεργασίες μετρούν ήδη μήνες πολλούς.

Και αν κάτι έχουμε μάλλον καταλάβει τόσο σε επίπεδο εθνικών εκλογών όσο και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι ότι οι επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις θα είναι σκληρές. Όχι απαραιτήτως ως προς το εκλογικό αποτέλεσμα υπό την έννοια ότι αναμένεται να «κονταροχτυπηθούν» οι προκριθέντες σε κάθε περίπτωση με ποσοστά πολύ κοντινά ο ένας με τον άλλον, αλλά ότι σε κάποιες τουλάχιστον των περιπτώσεων στο διάστημα που θα προηγηθεί η σύγκρουση μεταξύ τους θα είναι σφοδρή και σίγουρα όχι σε όρους “fair play”.

Το σήμα άλλωστε ετούτης της λογικής το δίνει η κεντρική πολιτική σκηνή, διαχρονικά όχι μόνο τώρα που η πόλωση έχει φτάσει …στον Θεό. Αυτό που μας κάνει ωστόσο εντύπωση είναι ότι σε τοπικό επίπεδο, δεν ήμασταν σε τέτοιες πρακτικές συνηθισμένοι. Όχι τουλάχιστον σε βαθμό τέτοιο, όπως αυτός που διαφαίνεται ήδη και πολύ μακριά από την λογική του πολιτικού πολιτισμού πέφτει.

Ίσως να είναι η δική μας αίσθηση, ωστόσο τα παραδείγματα πληθαίνουν και πολύ φοβούμαστε ότι θα οδηγήσει στα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά στα οποία οι υποψήφιοι προσδοκούν όπως η «εξόντωση» ή το πλήγμα στους πολιτικούς τους αντιπάλους. Και αυτό γιατί μόνο πιο μακριά από την ήδη μεγάλη απόσταση της κοινωνίας και των πολιτών από την πολιτική θα επιφέρει. Τουλάχιστον για όσους ψηφίζουν και θα ψηφίσουν με βάση προτάσεις, λογικές, όραμα και όλα όσα ένας πολιτικός θα πρέπει να έχει και να προασπίζει.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα επιβεβαιωθούμε! 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.