Εξορυξεις χρυσου: Η απαντηση θα παραμενει παντα ιδια

Της έκδοσης

Το σταθερό ενδιαφέρον της Eldorado Gold για την περιοχή μας, την Θράκη, επιβεβαίωσε όπως διαβάσατε και στο σχετικό ρεπορτάζ του «ΠτΘ», ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας George Burns, από το βήμα του δεύτερου Οικονομικού Φόρουμ στο Τορόντο, που διοργάνωσε το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών σε συνεργασία με την Ελληνική Πρωτοβουλία – Καναδάς, το Ελληνο-Καναδικό Εμπορικό Επιμελητήριο και το Ελληνο-Καναδικό Συμβούλιο Εμπορίου.

Όπως μάλιστα ανέφερε η Θράκη και συγκεκριμένα ο Λόφος του Περάματος, αποτελεί ένα «στρατηγικό πρότζεκτ ανάπτυξης» της εταιρείας, που σε συνδυασμό με λοιπά περιουσιακά στοιχεία της «μπορεί να εδραιώσει την Ελλάδα ως έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς χρυσού στην Ευρώπη».

Η τοποθέτηση του κ.Burns έρχεται να επιβεβαιώσει εκ νέου την επιμονή αλλά και το ακατάπαυστο ενδιαφέρον της εταιρείας για την περιοχή μας, η οποία για περισσότερα από 20 χρόνια δίνει ωστόσο την δική της απάντηση και μάλιστα κάθε φορά με τρόπο ηχηρό. Απάντηση που μπορεί να συνοψιστεί και στην φράση «ανεπιθύμητοι».

Η δήλωση αυτή πάντως έρχεται να επιβεβαιώσει πως δεν έχουμε τελειώσει, ως περιοχή, με την υπόθεση των χρυσοθήρων, γεγονός βέβαια που ελάχιστοι υποψήφιοι στην περιοχή μας «πρόταξαν» και κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών, και από ότι αποδεικνύεται ορθώς.

Η εταιρεία μπορεί να λοιπόν να οραματίζεται την ανάπτυξή της δια μέσου και της Θράκης, η Θράκη ωστόσο έχει απαντήσει και θέλουμε να πιστεύουμε πως θα συνεχίσει και στο μέλλον, άμεσο ή απώτερο, να απαντά με έναν και αμετακίνητο τρόπο, τον αγώνα ενάντια στις εξορύξεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.