Ευρωπαικη αναγνωριση για την αξιΖΩ ΙΚΕ

Της έκδοσης

Την αναγνώριση πέτυχε η αξίΖΩ ΙΚΕ, που απέσπασε ειδικό έπαινο στην κατηγορία Κοινωνικό μέλλον χωρίς αποκλεισμούς (Social inclusive futures) των βραβείων Rural Inspiration Awards (RIA) 2022, για την δημιουργία του εργαστηρίου.

Να θυμίσουμε ότι η «αξίΖΩ ΙΚΕ» ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2021 και αποτελεί μια εταιρεία αρωγό στο έργο του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι», και χρηματοδοτήθηκε από το LEADER Ροδόπης -Ξάνθης.

Δραστηριοποιείται στην παραγωγή μαρμελάδων, γλυκών του κουταλιού, ζυμαρικών και συσκευασία μελιού. Η πρωτοτυπία και πρωτοπορία της εταιρείας έγκειται στο γεγονός ότι εκτός από τους εργαζομένους τυπικής ανάπτυξης, εργάζονται και άτομα με νοητική αναπηρία. Επίσης μέσω της αξίΖΩ ΙΚΕ δίνεται δυνατότητα να προωθηθούν και να διανεμηθούν προς πώληση δημιουργίες των ωφελούμενων από τα καλλιτεχνικά εργαστήρια του Συλλόγου.

Η πρόταση πέρασε στην τελική φάση των RIA 2022, με τα βραβεία να ανακοινώνονται την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου. Και ενώ το βραβείο στην κατηγορία του απέσπασε το Κέντρο για Κοινωνική Συμπερίληψη στον οικισμό Gilău της Ρουμανίας, η προσπάθεια που έγινε από την αξίΖΩ ΙΚΕ τιμήθηκε με τον ειδικό έπαινο, με τους κριτές να εκτιμούν την προσπάθεια άρσης των κοινωνικών αποκλεισμών που περιλαμβάνει το πρόγραμμα.

Στην τελική εκδήλωση βρέθηκαν και στελέχη της Αναπτυξιακής Ροδόπης, που διαχειρίζεται το LEADER Ροδόπης –Ξάνθης, και στελέχη της αξίΖΩ ΙΚΕ που παρέλαβαν τα βραβεία.

Περηφάνεια για την προσπάθεια

Η πρόταση της αξίΖΩ ΙΚΕ, αξιολογήθηκε πάρα πολύ ψηλά, σημείωσε ο κ. Δημήτρης Λουρίκας, πρόεδρος ΤΕΕ Θράκης και διευθύνων σύμβουλος της Αναπτυξιακής Ροδόπης, και δεν απείχε πολύ από το πρώτο, οπότε ο ειδικός έπαινος αποκτά μια ακόμα μεγαλύτερη αξία, που για αυτούς έχει την αξία της πρώτης θέσης.

Και αυτό γιατί, τόνισε ο κ. Λουρίκας, το μήνυμα που δίνει για την συμπερίληψη στη χώρα μας, που υστερεί δυστυχώς σε αυτό τον τομέα από την υπόλοιπη Ευρώπη, είναι πολύ σημαντικό και τους κάνει πολύ περήφανους.

Και είναι περήφανοι τόσο για την πρόταση που κατέθεσαν, η οποία αξιολογήθηκε από την πρώτη στιγμή υψηλά, αλλά και το περιεχόμενό της, για το οποίο άκουσαν πολύ καλά λόγια.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης και πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Νίκος Τσαλικίδης σημείωσε πως «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και χαρούμενοι καθώς είναι μεγάλη τιμή να συμμετέχουμε και να βραβευόμαστε για προσπάθειες που προσδίδουν μετρήσιμα αποτελέσματα υπερτοπικού χαρακτήρα».

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους για τη διάκριση!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.