Ευρω, ελλιπης ενημερωση

Σε 37 ημέρες οι Έλληνες θα αποχαιρετήσουν την δραχμή, και θα υποδεχθούν την νέα χρονιά με ένα διαφορετικό νόμισμα.

Αυτή η ιστορική αλλαγή δεν έχει προσμετρηθεί, ούτε έχει γίνει ευρέως κατανοητή. Υπάρχει πρόβλημα ενημέρωσης, τόσο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όσο και στο ευρύ κοινό. Και τούτο γιατί σε σύγκριση με τις άλλες χώρες η Ελλάδα άρχισε αργά την εκστρατεία ενημέρωσης.

Δεν είναι τυχαίο ότι στα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, σε όλες τις χώρες της Ένωσης οι Έλληνες είναι εκείνοι που γνωρίζουν λιγότερα για το κοινό νόμισμα. Έστω και τώρα, το κράτος και η Τράπεζα της Ελλάδος θα πρέπει να επιταχύνουν την εκστρατεία ενημέρωσης, η οποία πρέπει να είναι συνεχής ακόμα και στο πλέον απομακρυσμένο χωριό, ακόμα και στο πλέον μακρινό νησί της χώρας. Κεντρικός κόμβος είναι τα σχολεία, όπως επίσης και η αγορά. Γιατί τελικά ο πολίτης είναι ο πλέον ευάλωτος και για περιπτώσεις κερδοσκοπίας. Είναι κρίσιμο το σημείο της ενημέρωσης γιατί θα τονώσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο νέο νόμισμα. Είναι γνωστό ότι η επιτυχία του ευρώ, θα κριθεί σε σημαντικό βαθμό, στην εμπιστοσύνη. Και αυτή έρχεται μόνο από την άριστη ενημέρωση.

Επιτέλους, η χώρα αλλάζει το νόμισμά της, μπάινει σε μία νέα περίοδο. Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή που θα σημαδέψει την πορεία της χώρας, και οι πολίτες της δεν έχουν ενημερωθεί επαρκώς. Επιτάχυνση ενημέρωσης απαιτείται ώστε να μην υπάρχουν παρατράγουδα με την εισαγωγή του νέου νομίσματος.


google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.