Ευηκοα ωτα!

Της Έκδοσης

Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως όταν μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι στον τόπο. Και χαιρόμαστε διπλά, όταν οι πάσης φύσεως θεσμικοί του τόπου αποδεικνύουν ότι έχουν ευήκοα ώτα. Όπως στην περίπτωση της διάσωσης του παλαιού δικαστικού μεγάρου, που ως φαίνεται οι φορείς του τόπου υιοθέτησαν το επιχείρημα που προέβαλε ο «ΠτΘ» ήδη από το φύλλο με ημερομηνία έκδοσης 10 Οκτωβρίου 2019. Έτσι με χαρά διαβάσαμε πως η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Χατζηαντωνίου, ο βουλευτής Ροδόπης κ. Στυλιανίδης και ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γκαράνης, υιοθέτησαν το επιχείρημα σύνδεσης της διάσωσης του παλαιού Μεγάρου με τα 100χρονα της ενσωμάτωσης και το προέβαλαν κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Δικαιοσύνης.
 
Η αναφορά βεβαίως δεν γίνεται για «ευλογήσουμε τα γένια μας», αλλά γιατί θεωρούμε πως οι της Αθήνας θεσμικοί «ανταποκρίνονται» καλύτερα σε τέτοιου είδους επιχειρήματα, όπως απέδειξε άλλωστε και η πρόσφατη ένταξη της θρακιώτικης φορεσιάς στην ιματιοθήκη της Προεδρικής Φρουράς. Όπως επίσης κρίνουμε ως μείζονος σημασίας το θέμα της διάσωσης του παλαιού δικαστικού μεγάρου, διότι αποτελεί κτήριο υψήστης σημασίας για την ιστορική ταυτότητα της πόλης.
 
Στο εκδοτικό σημείωμα του Οκτωβρίου καταλήγαμε απευθύνοντας το ερώτημα αν θα υιοθετηθεί τοπικά η πρόταση μας. Το ερώτημα παραμένει μόνο που αυτή τη φορά μένει να δούμε αν θα υιοθετηθεί και κεντρικά.
 
Και για όσος τυχόν δεν μας πιστεύουν ιδού και το εκδοτικό σημείωμα στο οποίο αναφερόμαστε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.