Ετσι ηταν παντα η πολιτικη;

Της έκδοσης

Σε παραίτηση οδηγήθηκε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός μετά και τον σάλο που προκλήθηκε από την συνομιλία που είχε ενώπιον τηλεοπτικών μέσων και δημοσιογράφων με τον Δήμαρχο Σπάρτης σε σχέση με τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007 και τις «πρακτικές» που φαίνεται πως ακολούθησαν οδηγώντας τότε και σε θετικό εκλογικό αποτέλεσμα για το κόμμα της ΝΔ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου ο κ. Λιβανός έθεσε την παραίτησή του στην διάθεση του πρωθυπουργού, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με τον δεύτερο να ζητά εξηγήσεις για την στάση που ο πρώτος κράτησε στην «απαράδεκτη» όπως την χαρακτήρισε αναφορά του Δημάρχου Σπάρτης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τη κάνει αποδεκτή.

Μια παραίτηση η οποία έρχεται και σε ιδιαίτερη χρονική στιγμή για το εν  λόγω χαρτοφυλάκιο με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους όλης της χώρας να βρίσκονται ήδη σε κινητοποιήσεις με βασικά αιτήματα την μείωση του κόστους παραγωγής.

Έρχεται δε και λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για νέα μέτρα υπέρ των αγροτών που όμως οι «ωφελούμενοι» χαρακτήρισαν ως επικοινωνιακά, εμμένοντας στην θέση τους και εντείνοντας τις κινητοποιήσεις τους.

 Αν κρίνουμε πάντως από τα έως τώρα κατατεθειμένα και στον δημόσιο διάλογο μέχρι ικανοποίησης των αιτημάτων τους, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι δεν αναμένεται να υπαναχωρήσουν.

Πάντως, όπως και να ‘χει το περιστατικό που οδήγησε στην αποπομπή του υπουργού, διόλου ήσσονος σημασίας θα πρέπει να θεωρείται. Σε μια καφενιακού τύπου κουβέντα ένα στέλεχος της κυβέρνησης Καραμανλή διηγείται με τις κάμερες ανοιχτές τον τρόπο με τον οποίο, κατ’ εκτίμησή του, χειραγωγήθηκε τρόπον τινά, το αποτέλεσμα των εκλογών του 2008. Ανερυθρίαστη και κυνική αφήγηση που δυστυχώς αντί να βρει κάποια αντίδραση, βρήκε μια εξυπνακίστικη επαινετική απάντηση από τον υπουργό, για να ακολουθήσουν κάτι γελάκια συγκατάβασης.

Ας μην εκπλησσόμαστε όμως! Νομίζουμε πως έτσι ασκούταν πάντα η πολιτική στη χώρα μας. Απλά τώρα, όπως τόσα και τόσα άλλα βρήκε το θάρρος να ξεπεράσει τη ντροπή της και να εκτεθεί δημόσια.

Κι αν για τον υπουργό οι -πολιτικές- συνέπειες της στάσης του ήρθαν, για τον νυν δήμαρχο Σπάρτης προβλέπονται συνέπειες ή  εκεί δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.