Ετοιμο για τους εμβολιασμους θα ειναι το Νοσοκομειο Κομοτηνης τη Δευτερα

Της Έκδοσης

Όλα έτοιμα για να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών από τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου θα είναι στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, αν και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει η διαδικασία των εμβολιασμών από περιοχή σε περιοχή.

Με την έγκριση του εμβολίου της Pfizer από την ΕΕ, όλα φαίνεται πως είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί, με τους καταλόγους των υγειονομικών που επιθυμούν να εμβολιαστούν να συντάσσονται αυτή την περίοδο.

Προς το παρόν, φαίνεται να υπάρχει μια επιφυλακτικότητα από πλευρά τους, με δημοσιεύματα να θέλουν, σε πανελλαδικό επίπεδο, το ποσοστό των γιατρών κινείται κοντά στο 50% ενώ χαμηλότερο είναι αυτό των νοσηλευτών που  κινείται στο 35% με 40%.

Σε επικοινωνίας μας με τον διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Γιώργο Πατλάκα, ο ίδιος τόνισε πως δεν μπορούμε να μιλούμε ακόμη για τα ακριβή νούμερα, και πως εκ των πραγμάτων είναι πρώιμο, παρόλο που θεωρεί πως τελικά το ποσοστό θα είναι περίπου στο μέσο όρο όλης της χώρας. Μάλιστα εξέφρασε την εκτίμηση πως το ποσοστό θα είναι υψηλότερο όταν ξεκινήσει ο εμβολιασμός καθώς η επιφυλακτικότητα που μπορεί να υπάρχει θα υποχωρήσει. Άλλωστε, υπενθύμισε, οι υγειονομικοί μπορούν ανά πάσα στιγμή να γραφτούν για να κάνουν το εμβόλιο, ακόμα και αν δεν ήταν στις αρχικές λίστες.

Για αυτό και το Νοσοκομείο Κομοτηνής έχει κάνει τις απαραίτητες προετοιμασίες, και θα μπορέσει να ξεκινήσει τους εμβολιασμούς από τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου, ανάλογα φυσικά και με το αν έρθουν τα εμβόλια αμέσως στην Κομοτηνή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.