Εθνικιστικο παραληρημα με αναφορες στην Χουντα απο τον επικεφαλης της «Ελληνικης Αυγης» μεσα στο περιφερειακο συμβουλιο

Της έκδοσης

Σε εθνικιστικό παραλήρημα κατέληξε η επερώτηση του επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής», Χρήστου Κιτσόπουλου σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Θρακικό Πέλαγος και τις παρενοχλήσεις που δέχονται οι Έλληνες αλιείς στην εν λόγω περιοχή.
 
Με εκτενές κείμενο που ανέγνωσε μέσα στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου κατά τη προχθεσινή σύσκεψη του σώματος ο ίδιος κατήγγειλε παράνομη δράση αλιευτικών σκαφών της Τουρκίας στο θρακικό πέλαγος, χαρακτηρίζοντάς τα με χυδαιότητα ως «νταβατζήδες και ταραξίες της περιοχής». Μιλώντας για το θρακικό πέλαγος, υποστήριξε πως φυλάσσεται από «καρυδότσουφλα» του ελληνικού λιμενικού που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα τουρκικά πλοία με μοναδικά όπλα την ευσυνειδησία των ανδρών του λιμενικού που καλούνται να εξισορροπήσουν την κατάσταση.
 
«Το παράλογο και ανήκουστο είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση αντί να προστατεύει τους αλιείς έναντι της τουρκικής προκλητικότητας, βρίσκεται στην ουσία απέναντί τους. Η κυβέρνηση θα έπρεπε να δημιουργήσει τέτοιες συνθήκες ώστε οι Έλληνες αλιείς να μπορούν να ανταπεξέλθουν της δύσκολης αυτής κατάστασης.
 
Αυτό γίνεται γιατί δειλοί και προδότες και πουλημένοι πολιτικοί συμφώνησαν να μην εφαρμόσουν ποτέ το διεθνές νομικό δίκαιο, να επεκτείνουν δηλαδή την κυριαρχία μας στα 12 ναυτικά μίλια που εφαρμόζεται σε όλο τον κόσμο και αν το εφαρμόσουμε εμείς η Τουρκία απειλεί με πόλεμο» συνέχισε ο επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής», με τον χειμαρρώδη λόγο του να αποκορυφώνεται όταν κατά λέξη σχολίασε πως «προφανώς αυτοί που κυβέρνησαν από το 74 και μετά δεν ξέρουν για αυτούς που είχαν πει κάποτε το μολών λαβέ, ούτε για κάποιον Ιωάννη Μεταξά».
 
Όταν ο Χρήστος Κιτσόπουλος αιτήθηκε από το περιφερειακό σώμα να τοποθετηθεί γύρω από το ζήτημα, ο σύμβουλος, Βασίλης Τραϊφόρος πήρε «φωτιά». Καταδικάζοντας τους επαίνους για τον δικτατορικό Μεταξά ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να μην δεχτεί ανοικτό διάλογο με έναν άνθρωπο που εξέφρασε τόσο φασιστικές ιδέες και αποχώρησε από την αίθουσα ρωτώντας «βεβαίως υπάρχουν προβλήματα, αλλά τι σχέση έχει ο Ιωάννης Μεταξάς και η Χούντα του Ιωαννίδη και του Παπαδόπουλου που πούλησε την Κύπρο με το θέμα των ψαράδων;Αυτοί πούλησαν την Κύπρο. Να μην δείξουμε καμία ευαισθησία».
 
Ο Βασίλης Τραϊφόρος ήταν ο μόνος εκ των μελών του περιφερειακού συμβουλίου – ενός κατ΄εξοχήν δημοκρατικού θεσμού- που αντέδρασε σε αυτά τα λεγόμενα. Η πρόεδρος θέλησε να κλείσει το θέμα εξηγώντας πως ο καθένας μπορεί να τοποθετείται όπως αυτός κρίνει, ενώ ο Περιφερειάρχης αρκέστηκε σε μία αποστασιοποιημένη απάντηση.
 
Τι πρέπει να μας φοβίζει περισσότερο; Οι ιδέες το Χρήστου Κιτσόπουλου ή το γεγονός ότι κανείς –πλην ενός- δεν βρέθηκε να τον αντιπαλεύσει; Την ώρα που ακραίες αντιλήψεις τείνουν να κάνουν την επανεμφάνισή τους η πολιτεία πρέπει να αποτελεί ανάχωμα που θα προστατεύει πολίτες και θεσμούς από τέτοιες αντιλήψεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.