Εργασια και οχι επιδοματα

Όταν οι πολιτικές που ακολουθούν οι κυβερνώντες αποβλέπουν στο όσο το δυνατόν λιγότερο πολιτικό κόστος δίκαια τούς οδηγούν σε υποχωρήσεις. Αυτό συνέβη και με την περίπτωση των απολυμένων των κλωστοϋφαντουργών της Νάουσας και την υποχώρηση της κυβέρνησης για πρόωρη συνταξιοδότησή τους. Ο ίδιος ο κ. Πουπάκης συνδικαλιστικό στέλεχος της κυβερνώσας παράταξης αλλά και πολλοί βουλευτές της δήλωσαν αντίθετοι προς την απόφαση αυτή.

Το κοινωνικό κράτος αποτελεί μια κατάκτηση δεκαετιών των εργαζομένων και συνεπάγεται την ευθύνη της κυβέρνησης να προσφέρει τη δυνατότητα εργασίας στους πολίτες. Για τους ανέργους μεγαλύτερης ηλικίας, προφανώς το πρόβλημα είναι δυσκολότερο. Αυτό, όμως, δεν πρέπει να ωθεί τις κυβερνήσεις σε μια εύκολη αλλά μακροπρόθεσμα επιζήμια λύση για την ίδια τη χώρα.

H απόφαση της κυβέρνησης να χορηγήσει επίδομα στους απολυόμενους που θα καταβάλλεται από τον προϋπολογισμό αποτελεί ακόμη μία κοροϊδία. Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε πολιτικές που θα βοηθήσουν στην επανένταξη αυτών των ανέργων στην αγορά εργασίας. Το επίδομα αποτελεί μια προσωρινή αντιμετώπιση της ανεργίας και όχι λύση του προβλήματος.

Οι άνθρωποι ζητούν εργασία και όχι ελεημοσύνη…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.