Ερχεται χειμωνας με 3.000 λιγοτερο υγειονομικο προσωπικο συμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ

Της Έκδοσης

Μπορεί προεκλογικά να ανακοινώθηκαν προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού από την κυβέρνηση της ΝΔ, όμως ακόμα δεν έχουν βάλει τις λευκές ποδιές οι προηγούμενοι επιτυχόντες στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η προκήρυξη των 4.000 θέσεων που είχε εξαγγελθεί το 2019 από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον τότε υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, δεν προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί ούτε έως το τέλος του έτους, καθώς ακόμα βρίσκεται στο στάδιο της έκδοσης των προσωρινών αποτελεσμάτων.

Κάτι που σημαίνει ότι για να γίνουν προσλήψεις στην Υγεία, με τους ρυθμούς του ΑΣΕΠ απαιτούνται περισσότερα από 4 χρόνια. Ωστόσο, στην Υγεία δεν υπάρχει τόσος χρόνος.

Κι αυτό διότι παράλληλα με τις συνταξιοδοτήσεις, καταγράφεται και μαζικό κύμα φυγής εργαζομένων από τα δημόσια νοσοκομεία, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

«Τον φετινό το χειμώνα, περίοδο που πάντα η ζήτηση σε υπηρεσίες πάντα αυξάνεται κατά πολύ στα νοσοκομεία  λόγω των ιώσεων, θα επιχειρούμε με 3.000 λιγότερο προσωπικό από πέρυσι. Έχουμε κύμα μαζικής φυγής υγειονομικών  λόγω των δυσμενών συνθηκών εργασίας και των χαμηλών μισθών. Δεν είναι ελκυστικός προορισμός για εργασία πια το ΕΣΥ. Οι υγειονομικοί, ειδικά αυτοί με αυξημένα προσόντα, προτιμούν να εργαστούν στον ιδιωτικό τομέα και κυρίως στο εξωτερικό», δήλωσε σχετικά ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.