Επτα μονο Τουριστες-Επισκεπτες στη Θρακη ολο το 2023 με Διεθνεις Αεροπορικες αφιξεις απο το Αεροδρομιο της Αλεξανδρουπολης!

Η Θράκη των αρνητικών Ρεκόρ στον Τουρισμό

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ οι αφιχθέντες Τουρίστες εξωτερικού από το Αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης για όλο το 2023 ήταν μόνο επτά (7)  στον αριθμό, έναντι 864 αφίξεων το 2022.και 3.302 αφίξεων το 2013! Στοιχεία τα οποία από μόνα τους δημιουργούν πολλά ερωτήματα και μεγάλο προβληματισμό για το πώς και από ποιους γίνεται χρόνια τώρα η τουριστική προβολή της Θράκης στο εξωτερικό. Όπως διαπιστώνουμε από τα πλούσια πλέον διαθέσιμα στοιχεία χρειάστηκε και χρόνος και κόπος από τους «αρμόδιους φορείς προώθησης του τουρισμού στη Θράκη» για να το τερματίσουν αρνητικά.

Όπως φαίνεται το βάρος της Περιφέρειας ΑΜΘ εδώ και χρόνια δίνεται στο δίδυμο Καβάλα -Θάσος με βασική στόχευση την προσέλκυση και διοχέτευση χιλιάδων ξένων τουριστών μέσω του Αεροδρομίου Καβάλας, το οποίο για το 2023 είχε 123.539 αφίξεις. Για την Θράκη όμως; Κουβέντα ! Ξοδεύτηκαν και ξοδεύονται κονδύλια σε καμπάνιες προσέλκυσης ξένων τουριστών με τέτοια αποτελέσματα; Επενδύθηκαν πόροι του ΕΣΠΑ  από την  Περιφέρεια  ΑΜΘ  για την τουριστική προβολή της Θράκης; Ποια ήταν αλήθεια η Τουριστική προβολή της Θράκης όλα τα προηγούμενα χρόνια και με ποιο υλικό, για να έχουμε μηδενικά αποτελέσματα; Μα εμείς επί χρόνια τώρα διαβάζουμε πως όλες οι παρουσιάσεις των αρμοδίων εκπροσώπων της Περιφέρειας σε διεθνή fora, και εκθέσεις τουρισμού είχαν και έχουν πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα! Για ποιους όμως; Μήπως μόνο για τους συμμετέχοντες; Οι διοικήσεις των Δήμων της Θράκης είναι ικανοποιημένοι με τα στοιχεία αλλά και με τους  τρόπους προβολής της περιοχής τους;

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και τα πολύ ανησυχητικά  στατιστικά στοιχεία τα οποία αφορούν τις μεγάλες, σταθερές πλέον (και αυτό είναι το κυρίως πρόβλημα),αρνητικές αποκλίσεις οδικών διελεύσεων εξωτερικού από το τελωνείο της Νυμφαίας  τα τελευταία έτη, συγκρίνοντας τα έτη  2013 -2015 με τα πρόσφατα έτη  2022-2023 τα οποία σε ποσοστά είναι πλέον σταθερά μειούμενα άνω του 70%, τότε νομίζω πως μπορούμε να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει με τον ξένο τουρισμό.

Σίγουρα πάντως δεν πάμε καθόλου καλά!

*Ο Γιώργος Καρακωστίδης είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Κρυονερίου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.