Επιθεση στις ΔΕΚΟ

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που διέρρευσε στις κυριακάτικες εφημερίδες η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη μετατροπή όλων των μη εισηγμένων στο Χρηματιστήριο ΔΕΚΟ σε Ανώνυμες Εταιρίες και παράλληλα στην κατάργηση της μονιμότητας των νεοπροσλαμβανόμενων εργαζομένων σ’ αυτές. Ουσιαστικά πρόκειται για το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της πλήρους ιδιωτικοποίησης των ΔΕΚΟ, αφού, με βάση τις κυβερνητικές κατευθύνσεις, το επόμενο βήμα μετά την «εξυγίανσή» τους, και αφού πλέον είναι καθαρές από χρέη και άλλες υποχρεώσεις, είναι η παράδοσή τους στους ιδιώτες.

Με το υπό κατάθεση νομοσχέδιο επέρχονται νέα πλήγματα σε βάρος των εργασιακών σχέσεων αλλά και συνολικά της κοινωνίας, η οποία θα έχει πλέον απέναντί της Ανώνυμες Εταιρίες οι οποίες θα κυνηγούν το κέρδος.

Από την άλλη, σημείο αιχμής αποτελεί η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Μπορεί τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου να έχουν ως στόχο την εξουδετέρωση των αντιδράσεων, η ισοπέδωση όμως των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και ιδιαίτερα των νεοπροσλαμβανομένων είναι ο στόχος της κυβερνητικής πολιτικής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.