Επιτελους γεφυρα Κομψατου! (σε 20 μηνες, αν ολα πανε καλα)

Της έκδοσης

Έφτασε λοιπόν αυτή η πολυπόθητη ημέρα, σχεδόν 5 χρόνια από την πτώση της γέφυρας στον Κομψάτο, που ξεκινά η κατασκευή της νέας, που θα απαιτήσει την απομάκρυνση της παλιάς και την εξολοκλήρου αποκατάστασή της.

Ο χρόνος ανακατασκευής της νέας γέφυρας προϋπολογίζεται σε 20 μήνες, και για να προλάβουμε τους δύσπιστους, πέφτει μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου (οπότε δεν θα έχουμε κόψιμο κορδέλας) αν και τίποτα δεν εμποδίζει τους πολίτικους μας ταγούς να συγκεντρωθούν εκεί για την θεμελίωση, όποτε αυτή γίνει.

Με δεδομένο βέβαια ότι τα δημόσια έργα στην Ελλάδα τείνουν να παίρνουν τον χρόνο τους, και ότι διάγουμε μια ενεργειακή κρίση που επηρεάζει σημαντικά και τον κατασκευαστικό τομέα, οι 20 μήνες φαίνονται κάπως φιλόδοξοι, αλλά θέλουμε να ελπίζουμε πως από τη στιγμή που ξεκίνησε η εργολαβία, δεν θα προλάβουμε δεκαετία χωρίς να έχει κατασκευαστεί η νέα γέφυρα.

Η ελπίδα είναι πως η νέα θα είναι πιο ασφαλής, μιας και θα είναι πασσαλωμένη, αλλά θα πρέπει να θυμίσουμε πως εκκρεμεί ακόμα ένα έργο στην περιοχή, αυτό της δημιουργίας αναβαθμού (όπως έχει στην παλιά γέφυρα, άσχετα αν αυτοί δεν βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση αυτή την περίοδο), με προϋπολογισμό 2 εκ. ευρώ, και το οποίο αναμενόταν να υλοποιηθεί παράλληλα με την κατασκευή της νέας.

Όσο γιατί μας πήρε 5 χρόνια για να κατασκευάσουμε (σχεδόν) την ίδια γέφυρα με μερικές ενισχύσεις; Θα περιμένουμε τα επόμενα Γεφύρια για την απάντηση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.