Επιτελους επισκευες στο ιδρυμα Παπανικολαου

Της έκδοσης

Έχουμε θίξει αρκετές φορές το ζήτημα της κατάστασης του ιδρύματος Παπανικολάου, με πεσμένους σοβάδες, την υγρασία να χρωματίζει τους τείχους, αλλά και την ανάγκη για παρεμβάσεις αποκατάστασης, κάτι το οποίο έχουν παρατηρήσει πολλοί.

Μάλιστα μόλις τις προηγούμενες μέρες, κατά την διάρκεια του Συνεδρίου για την Ιστορία της Κομοτηνής, αρκετοί σύνεδροι παρατήρησαν την κατάσταση του κτιρίου, και διαπίστωσαν την συγκεκριμένη ανάγκη.

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ex officio πρόεδρος του Ιδρύματος, είχε δεσμευτεί από τη συχνότητα του Ράδιο Παρατηρητής πως μετά το Πάσχα θα ξεκινήσουν οι εργασίες στο χώρο, και δύο εβδομάδες μετά, είδαμε τελικά τη Δευτέρα να σηκώνονται σκαλωσιές στη Νοτιοανατολική πρόσοψη του κτιρίου, και να ξεκινούν οι εργασίες την Τρίτη.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως οι παρεμβάσεις που χρειάζεται να γίνουν είναι πολλές, και όχι μόνο εμφανισιακές. Ας ελπίσουμε πως οι εργασίες στο εξωτερικό του κτιρίου, θα αποτελέσουν έναυσμα να ξαναγνωρίσουμε τόσο το ίδιο το κτίριο, όσο και το ίδρυμα.

Άλλωστε η Συλλογή του, το πολυτιμότερο κομμάτι του, πρέπει να ανοιχτεί στον κόσμο και τους συμπολίτες μας, βάζοντας το ίδρυμα στο κέντρο της ιστορίας της πόλης, και όχι, όπως είναι σήμερα, στην άκρη του.

Μέχρι τότε, μας αρκούν οι σκαλωσιές…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.