Επιτελικοτητα, Πανελλαδικες και εκλογες

Της έκδοσης

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά και μάλιστα πριν καν την έναρξη του νέου σχολικού έτους ανακοινώθηκε η ημερομηνία των Πανελλαδικών εξετάσεων, αυτών του 2023, δια στόματος της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως σε έκτακτη συνέντευξη τύπου.

Βεβαίως η συνέντευξη τύπου για την οποία ενημερώθηκαν οι συντάκτες εκπαιδευτικού ρεπορτάζ θεωρητικά θα αφορούσε την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, όπως και την αφορούσε ωστόσο έκρυβε και εκπλήξεις όπως η ανακοίνωση της 1ης Ιουνίου ως την ημερομηνία έναρξης των «φετινών» Πανελλαδικών για τα ΕΠΑΛ και της 2ης Ιουλίου για τα ΓΕΛ, με σαφή χρονοδιαγράμματα και για το σύνολο της σχολικής χρονιάς, αρχή και τέλος τριημήνων και τετραμήνων, αρχή ενδοχολικών εξετάσεων κ.ο.κ.

Και οφείλουμε να ομολογήσουμε πως η κ.Κεραμέως μας εξέπληξε σίγουρα θετικά, ίσως και για πρώτη φορά, στην έως τώρα θητεία της, δεδομένου ότι επιχειρεί κάτι που δεν έχει γίνει τουλάχιστον στο πιο πρόσφατο παρελθόν, 20ετία και βάλε, που μπορούμε να θυμηθούμε εμείς.

Εξαιρετική η πρωτοβουλία, ειδικά για παιδιά, γονείς, κηδεμόνες και καθηγητές φυσικά ένεκα προγραμματισμού και έλλειψης του σχετικού άγχους επί των ανακοινώσεων δεν λέμε, αλλά και με σαφή πολιτικά μηνύματα, όχι μόνο περί «επιτελικότητας» – αλλά πού να ξέρουμε εμείς; –  αλλά όπως έσπευσαν πολιτικοί συντάκτες να σχολιάσουν και επί της πιθανής ημερομηνίας των εθνικών εκλογών.

Και αυτό καθότι όπως διαβάσαμε ήδη σε σχόλια αποκλείονται οι εκλογές εντός του Μαΐου, καθότι θα πέσουν πάνω στις ενδοσχολικές εξετάσεις όπως και ο Ιούνιος λόγω πανελλαδικών, επομένως είτε μιλάμε για τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου είτε, που κρίνεται και ως πιθανότερο, να γίνουν μετά τις 16 Ιουνίου ήτοι το τέλος των πανελλαδικών, αλλά και εν μέσω θέρους… που παραδοσιακά στην Ελλάδα τουλάχιστον δεν ενδείκνυται.

Όλα τα παραπάνω βεβαίως θα κριθούν από τον καθ’ ύλην αρμόδιο, ήτοι τον Πρωθυπουργό που έχει και το «καρότο» και το «μαστίγιο» εις χείρας του και άρα θα επιλέξει την ώρα των κάλπεων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.