Επιστρεψαμε…

…μετά από δύο βδομάδες έντυπης «απουσίας», καθότι η ηλεκτρονική έκδοση του «ΠτΘ» ανανεωνόταν επί καθημερινής βάσεως, ξεκούραστοι, ορεξάτοι και στις επάλξεις, όπως άλλωστε το επιβάλλει ο ρόλος του δημοσιογράφου.
 
…μετά από δύο εβδομάδες που σε επίπεδο επικαιρότητας, ένεκα και του Πάσχα του καλοκαιριού όπως ονομάζουν κάποιοι τον Δεκαπενταύγουστο, η περιοχή όπως και η χώρα παραλύει σχεδόν, με ειδήσεις ωστόσο που κράτησαν επαξίως το ενδιαφέρον των αναγνωστών ζωντανό, αν κρίνουμε από την αναγνωσιμότητα των ηλεκτρονικών μας αναρτήσεων
 
…μετά από δύο εβδομάδες λοιπόν, κατά τις οποίες μεσολάβησαν ειδήσεις και νέα, κυρίως πολιτιστικού ενδιαφέροντος (βλ. πανηγύρια, ανταμώματα, εορτασμοί, Φεστιβάλ κ.ο.κ.), αλλά όχι μόνο μιας και κτηνοτρόφοι, κυνηγοί αλλά και εκπαιδευτικοί δήλωσαν μέσω ανακοινώσεων και παραστάσεων διαμαρτυρίας αντίστοιχα, παρόντες στην «μάχη» κατά των προωθούμενων κυβερνητικών αλλαγών, ενώ πλούσιο ήταν και το αστυνομικό ρεπορτάζ καθώς όπως γράψαμε και σε σχετικό σχόλιο στον «ΠτΘ» όταν οι πολίτες «διακοπεύουν», οι επίδοξοι ληστές πιάνουν «δουλειά».
 
Έτσι λοιπόν η περιοχή στα πέριξ του Άλσους της Αγίας Παρασκευής και του κτιρίου της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης έχει την τιμητική της αυτή την περίοδο σε ό,τι αφορά τους «ληστές», οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την απουσία των νοικοκυραίων, πραγματοποιούν «εφόδους» σε σπίτια και καταστήματα.
 
Δύο εβδομάδες κατά τις οποίες επίσης η περιοχή μέτρησε αρκετά μέτωπα πυρκαγιάς- πέντε στο σύνολο μόλις το τετραήμερο 12 με 15 Αυγούστου στην Ξυλαγανή, στους Αντιφιλίππους της Καβάλας, στα Κύργια της Δράμας, στο Δωρικό Έβρου και στο Διδυμότειχο- που κατασβέστηκαν χάρη στην άμεση επέμβαση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και όλων όσων συνέβαλαν σε αυτήν.
 
Δύο βδομάδες γεμάτες μπάνια για την πλειοψηφία του λαού, τα οποία ωστόσο, σύμφωνα με τους επαγγελματίες της παραλιακής ζώνης του Δήμου Κομοτηνής αλλά και του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών, δεν έλαβαν χώρα στις παραλίες της Ροδόπης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στις εν λόγω περιοχές, όπως αντίστοιχα η όποια άδεια, σε επίπεδο Κομοτηναίων, δεν μεταφράστηκε σε εξόδους στα καταστήματα της πόλης, η οποία θύμιζε καθ’ όλη την διάρκειά τους, και συνεχίζει να θυμίζει, πόλη φάντασμα.
 
Με μοναδική εξαίρεση τον Δεκαπενταύγουστο, τη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου αρκετοί ήταν οι συμπολίτες μας που έδωσαν το «παρών» στις κατά τόπους λειτουργίες αλλά και στις περιφορές της εικόνας της Παναγίας που πραγματοποιήθηκαν τόσο στην Κομοτηνή όσο και σε άλλους οικισμούς της Ροδόπης, αλλά και ανήμερα της μεγάλης αυτής γιορτής της Ορθοδοξίας, στα πανηγύρια και στα λαϊκά γλέντια που οργανώθηκαν επίσης σε όλο το μήκος και το πλάτος της Ροδόπης.
 
Επιστρέψαμε λοιπόν και εντύπως και από σήμερα και κάθε μέρα ο «ΠτΘ» θα είναι καθημερινά κοντά σας, με πλούσια επικαιρότητα, συνεντεύξεις, κείμενα άποψης, γνώμες και σχόλια, με πολλές νέες ιδέες η υλοποίηση των οποίων βρίσκεται εν εξελίξει και οι οποίες θα καταστούν δυνατές μόνο με τη δική σας στήριξη και βοήθεια.
 
Καλή συνέχεια καλοκαιριού σε όσους συνεχίζουν ή ξεκινούν τώρα τις καλοκαιρινές τους διακοπές και καλή σταδιακή επιστροφή στα της καθημερινότητας για όλους τους υπόλοιπους! 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.