Επιστρεφουν απο Οκτωβρη οι πλειστηριασμοι;

Της Έκδοσης

Την έντονη απαισιοδοξία του κόσμου σε σχέση με την πορεία της οικονομίας και κυρίως την οικονομική μας επιβίωση την επομένη του κορωνοϊού καταγράφουμε σε κάθε σχεδόν συζήτηση,on και off the record. Γεγονός λογικό αν σκεφτεί κανείς τα όσα καταγράφουν οι έρευνες για τα αποτελέσματα της πανδημίας αλλά κυρίως τα όσα βλέπουμε ιδίοις όμασι στην καθημερινότητά μας.

Και ενώ τα πράγματα μόνο ευοίωνα δεν προβλέπονται για το προσεχές και απώτερο μέλλον, έρχονται και ειδήσεις που δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο το κλίμα, όπως αυτή που αφορά στις επιδιώξεις του εγχώριου τραπεζικού συστήματος για την επαναφορά των πλειστηριασμών ακινήτων από το προσεχές φθινόπωρο, ενόψει και των τιτλοποιήσεων που έχουν σχεδιαστεί και οι οποίες προϋποθέτουν ένα σαφές ρυθμιστικό περιβάλλον για την προσέλκυση επενδυτών που θα αγοράσουν μεγάλα πακέτα κόκκινων δανείων.

Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής» που διαβάσαμε τους προσεχείς μήνες αναμένονται οι τρεις τιτλοποιήσεις τραπεζών συνολικού ύψους περίπου 25 δισ. ευρώ, οι τιμές των οποίων επηρεάζονται από το εν ισχύ – μέχρι και τον Μάρτιο- «πάγωμα» των πλειστηριασμών καθώς οδηγεί σε χαμηλές αποτιμήσεις των χαρτοφυλακίων που οδηγούνται προς πώληση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.