Επιστρεφει το εργο του Μητρακα στο Δημο Κομοτηνης;

Της έκδοσης

Θετική, τουλάχιστον επί της αρχής, φαίνεται να είναι η Δημοτική αρχή στην επιστροφή του έργου του γνωστού ζωγράφου Γιάννη Μητράκα, στο Δημαρχείο Κομοτηνής, από όπου απομακρύνθηκε πριν από κάποια χρόνια, στο πλαίσιο αναμόρφωσης του κτιρίου, και δεν επέστρεψε μέχρι σήμερα.

Έτσι κατά την διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, κατατέθηκε η πρόταση το συγκεκριμένο έργο, το οποίο απεικονίζει τις πτυχές της πόλης, και τώρα βρίσκεται στην Παπαδριέλλειο Πινακοθήκη, να επιστρέψει στο χώρο όπου βρισκόταν για πολλά χρόνια, ώστε να τον κοσμεί.

Ο Γιάννης Μητράκας συνομιλώντας με την παράδοση της ελληνικής ζωγραφικής έχει δημιουργήσει ένα δικό του κόσμο, ένα «Θρακικό σύμπαν», όπως έχει γράψει ο Μ.Γ. Βαρβούνης, και αποτυπώνει και εκφράζει με το έργο του τους καημούς της  Ρωμιοσύνης. 

Έργα του κ. Μητράκα κοσμούν δημόσια καταστήματα, γραφεία και ιδιωτικές συλλογές στην Κομοτηνή, στην Αλεξανδρούπολη και στην Ξάνθη, σε ολόκληρο τον Θρακικό χώρο, ενώ έργα των χειρών του είναι και οι τοιχογραφίες που κοσμούν το Ναό του διορθοδόξου κέντρου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Σαμπεζύ της Γενεύης, έργα πρωτότυπα, εδραζόμενα στην παράδοση αλλά ταυτοχρόνως και δημιουργικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.