Επισκεψεις για το θεαθηναι

Για τέταρτη φορά από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα και δεύτερη σε ένα διάστημα τεσσάρων μηνών ο υφυπουργός Απασχόλησης κ. Γιακουμάτος επισκέφθηκε την περιοχή μας. Βέβαια η τελευταία του επίσκεψη συμπίπτει με την προεκλογική περίοδο των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, γεγονός που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για το σκοπό της επίσκεψής του.

Μας είπε, ο κατά τα άλλα συμπαθής υφυπουργός, ότι όποτε έρχεται, επιλύει προβλήματα και δίνει λύσεις. Μας είπε ότι τις υποσχέσεις που έδωσε τις έκανε πράξη.

Τα προβλήματα όμως κ. υφυπουργέ παραμένουν προβλήματα. Οι απολυόμενοι των εργοστασίων οι οποίοι θα απασχοληθούν με δεκαοκτάμηνη σύμβαση από τους δήμους είναι εργαζόμενοι με ημερομηνία λήξης. Όπως και τα προγράμματα δεν απαντούν στο μεγάλο πρόβλημα της περιοχής, την ανεργία. Από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα και άλλοι εργαζόμενοι του νομού μας απελύθησαν από επιχειρήσεις. Άνθρωποι κάποιας ηλικίας που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης και οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Κύριε υπουργέ, δεν μας πείσατε ότι στόχος της επίσκεψής σας ήταν οι εργαζόμενοι. Εν αντιθέσει είμαστε σίγουροι ότι στόχος της επίσκεψης ήταν η στήριξη των υποψηφίων που στηρίζει η Ν.Δ.

Τα προβλήματα των εργαζομένων της περιοχής μας δεν έχουν καμία σχέση με τις εκλογές. Τα προβλήματα έχουν σχέση με την ακολουθούμενη πολιτική. Έχουν σχέση με την απελευθέρωση των αγορών εργασίας, την απελευθέρωση της οικονομίας της αγοράς, την συμπίεση της εργατικής δύναμης και την προσαρμογή της στα νέα επίπεδα παραγωγικότητας της εργασίας.

Τα προβλήματα των εργαζομένων κ. Υφυπουργέ μου αντιμετωπίζονται μόνο με πολιτικές. Επισκέψεις για το θεαθήναι και δήθεν υποστήριξη της εργατιάς δημιουργούν αντιδράσεις. Και τις αντιδράσεις θα τις υποστούν αυτοί που στηρίζουν την πολιτική σας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.