Επικαιρο το μηνυμα της 28ης Οκτωβρη

Η 28η Οκτωβρίου είναι μια ημέρα γιορτής και εθνικής υπερηφάνειας για την πατρίδα μας. Μια χούφτα Έλληνες, με ελάχιστα εφόδια τόλμησαν να ορθώσουν το ανάστημά τους και να αντισταθούν στις σιδερόφραχτες και άρτια εξοπλισμένες στρατιές του φασισμού. Μία χούφτα Έλληνες, αλλά ψυχές συσπειρωμένες.

 

Στα βουνά της Αλβανίας οι Έλληνες υπερασπίστηκαν όλες τις προγονικές αξίες. Κι έτσι κατάφεραν να δείξουν στην ανθρωπότητα ότι η υπεροχή δεν ανήκει στο πλήθος. Ανήκει στο πάθος. Ανήκει σ’ εκείνους που αψηφούν κάθε απειλή και κίνδυνο για να υπερασπιστούν ιδανικά κι αξίες, δικαιώνοντας τον ποιητή: «Η μεγαλοσύνη των Εθνών δεν μετριέται με το στρέμμα/ Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και το αίμα!»

 

Σήμερα, 70 χρόνια μετά, το μήνυμα για εθνική ενότητα και πίστη σε αρχές και αξίες είναι πάλι επίκαιρο. Κάθε γενιά αντιμετωπίζει τις δικές της προκλήσεις. Κάθε γενιά καλείται να επιδείξει τις δικές της αντιστάσεις, να πει τα δικά της μεγάλα «ΟΧΙ».

 

Σήμερα η ελευθερία και η δημοκρατία μπορεί να μην απειλούνται πια από τις ορδές του φασισμού και του ναζισμού. Υπάρχουν όμως απειλές περισσότερο αδιόρατες και πιο αθόρυβες. Σήμερα ο αγώνας που καλούμαστε να δώσουμε είναι ενάντια στις ηθικές και αξιακές εκπτώσεις, ενάντια στην ισοπέδωση, την αναξιοκρατία και την αναξιοπιστία που πνίγει τις ελπίδες και τα όνειρα των νέων μας.

 

Ο σημερινός εορτασμός εμπεριέχει ένα πολύ σημαντικό δίδαγμα. Ο στόχος, όσο υψηλός ή όσο δύσκολος κι αν είναι, μπορεί να επιτευχθεί. Αρκεί να υπάρχει το σθένος, η θέληση και η πίστη.
Χρέος όλων μας λοιπόν είναι να ανακτήσουμε τη χαμένη μας υπερηφάνεια, να διατηρήσουμε τη ψυχραιμία, την ενότητα και την ομοψυχία, ως γνήσιοι απόγονοι των Ελλήνων του 1940.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.