Επεκταση των σχολικων γευματων, οχι στην ΠΑΜ-Θ

Της Έκδοσης

Την επέκταση του προγράμματος σχολικών γευμάτων σε επιπλέον 20 δήμους, η πλειοψηφία των οποίων αφορά στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, που εξασφάλισε σύμφωνα με την ανακοίνωση επιπλέον 10,5 εκατ. ευρώ.

Πέραν των επιπλέον Δήμων το Υπουργείο ανακοίνωσε και την ενίσχυση του αριθμού των γευμάτων που διατίθενται σε δήμους με αποδεδειγμένα αυξημένες ανάγκες των οικογενειών με παιδιά, ενώ όπως έκανε σαφές για αμφότερες τις αποφάσεις προηγήθηκε μελέτη ιεράρχησης ώστε η ένταξη των δήμων στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων, το οποίο θα ισχύσει για τα προσεχή τρία χρόνια να γίνει βάσει επτά συγκεκριμένων κριτηρίων.

Μέρος των κριτηρίων που εξετάστηκαν και μετά έκπληξής μας δεν συμπεριέλαβαν κανέναν Δήμο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ από τους πάμπολλούς που δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα, είναι ο αριθμός παιδιών ηλικίας από 5-11 ετών που ανήκουν σε οικογένειες με εισόδημα έως 6.000 ευρώ, η ανεργία, ο διάμεσος της μισθωτής απασχόλησης ανά περιοχή, ο αριθμός γυναικών (με μισθωτή απασχόληση) προς συνολικό αριθμό μισθωτών απασχολούμενων και η παιδική φτώχεια. Στο σύνολό τους κριτήρια οικονομικά, στα οποία προς έκπληξη πολλών, ημών σίγουρα τουλάχιστον,  δεν «πρώτευσαν» οι Δήμοι της πιο φτωχής Περιφέρειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η φτωχότερη της Ελλάδας.

Εντυπωσιακό το γεγονός και συνάμα αισιόδοξο ότι μάλλον τα πράγματα πάνε καλά στην περιοχή μας, σε βαθμό τέτοιο που θα απωλέσουμε οσονούπω τον προαναφερθέντα «τίτλο» που κατέχουμε και δικαίως εδώ και χρόνια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.