Επειγονται και αλλες αλλαγες

Της έκδοσης

Δεν θα επικεντρωθούμε στο περιεχόμενο των εξαγγελιών του κ. Τσίπρα από την Ξάνθη. Όμως το μόνο σίγουρο είναι με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός έδωσε μπόλικο «ψωμί» στους «Θρακολόγους» να παραθέσουν και πάλι τις περισπούδαστες αναλύσεις τους περί κινδύνου στη Θράκη, «αλισβερίσια» με τη γείτονα και όλα τα συναφή. Ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτοί οι εκτός Θράκης να ενημερώνουν εμάς τους εντός Θράκης για το τι πραγματικά συμβαίνει. Διαφορετικά θα μέναμε στα σκοτάδια.
 
Πάντως, δοθείσης ευκαιρίας, μιας και η παρούσα κυβέρνηση δείχνει να έχει πάρει «ζεστά», ή τουλάχιστον πιο ζεστά από άλλες, ζητήματα που άπτονται της μειονότητας, ίσως θα πρέπει να βάλει ψηλά στην ατζέντα της και τα ζητήματα των υποδομών και κτιρίων  των μειονοτικών σχολείων. Συνήθως το εν λόγω θέμα, όποτε ανακύπτει, «σκοντάφτει» σε Εκπαιδευτικά Πρωτόκολλα, έλλειψη πόρων, αναρμοδιότητες κτλ, κτλ. Όμως ανεξάρτητα ιδεολογικής, πολιτικής ή όποιας άλλης τοποθέτησης έχει ο καθένας εξ ημών, θαρρούμε πως, όταν έχουμε να κάνουμε με παιδιά, η πρώτη και μοναδική προσωπική τοποθέτηση που θα πρέπει να υπερισχύει είναι η ανθρώπινη.
 
Και μόνο ένα απλό πέρασμα θα αρκούσε να πείσει και τον πλέον δύσπιστο για τα προβλήματα υπερπληθυσμού, απαρχαιωμένων υποδομών, έλλειψης ακόμη και βασικού εξοπλισμού και τόσων ακόμη, για την επιτακτικότατα της εν λόγω πρωτοβουλίας….

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.