Εντυπωσιακο

Ο κύριος Πρωθυπουργός σε μία εθιμοτυπική συνεδρίαση του Υπουργικού συμβουλίου απηύθυνε παραινέσεις στους Υπουργούς του για επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου. Ασφαλώς σ’ ένα «εθιμοτυπικό» όργανο όπως έχει γίνει επί των ημερών της Ν.Δ. το Υπουργικό Συμβούλιο, μόνο ευχές και χαλαρές παραινέσεις θα μπορούσαν να ακουστούν. Ταυτόχρονα ένας «φλεγματικός Υπουργός», αν υπήρχε τέτοιος θα μπορούσε να πει στον πρωθυπουργό ότι για να επιταχυνθούν οι ρυθμοί ενός έργου θα πρέπει καταρχάς να υπάρχει κάτι τέτοιο. Γιατί επί μη πραγματικών δεδομένων η παραίνεση μόνο ως υπόθεση του μη πραγματικού ακούγεται. Ο κύριος Πρωθυπουργός «βελτιώνει» αισθητά την απόδοσή του. Αφού είδε τους Υπουργούς του κατά μόνας τώρα τους βλέπει και εν συνόλω. Αλλά εν τάχει ας δούμε τι κατάφερε η Ν.Δ.

1) Υπεσχέθη μείωση της ανεργίας και αύξηση εισοδημάτων.

Μέχρι τώρα αυξάνεται η ανεργία και μειώνονται τα εισοδήματα.

2) Έργα παντού, έργα στη περιφέρεια.

Κινδυνεύουν 2.500 δημόσια έργα στην περιφέρεια μετά από ευρωπαϊκή κόκκινη κάρτα.

3) Δήλωνε ο Πρωθυπουργός προεκλογικά ότι θα παρίσταται ο ίδιος στα συμβούλια Υπουργών της Γεωργία για να διασφαλίζει τα συμφέροντα των αγροτών.

Μέχρι τώρα προφανώς ψάχνει να βρει τη διεύθυνση και οι αγρότες σήμερα αποκαλούνται «τσαμπουκάδες».

4) Δήλωνε ότι θα πατάξει τη διαπλοκή.

Ο νόμος περί βασικού μετόχου τυχγάνει της καθολικής αποδοκιμασίας των συνταγματολόγων και επί του παρόντος έχει εισπραχτεί ένα ηχηρό όχι από την Κομισιόν. Η διαπλοκή υφίσταται βεβαίως.

5) Οι δεσμεύσεις για την Παιδεία και την αναβάθμιση των εκπαιδευτικών μετατέθηκαν στις καλένδες. Ο εθνικός διάλογος για την Παιδεία είναι ακόμη ζητούμενο.

6) Θα είμαστε αξιόπιστοι και θα μειώσουμε το έλλειμμα δήλωνε ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός των Οικονομικών. Αντ’ αυτού το έλλειμμα ήδη έχει φτάσει κοντά στο 6,5% αντί του 5,3% που δήλωνε προ καιρού το αρμόδιο Υπουργείο. Όσο για την αξιοπιστία έχει ακριβώς την ίδια αξία με την «απογραφή».

Πολλά θα μπορούσε να γράψει κανείς για τη νεοδημοκρατική διακυβέρνηση. Οι παραινέσεις του Πρωθυπουργού είναι ένα ακόμη ευχάριστο ανάγνωσμα για τους πολίτες. Πλην όμως όχι τόσο ελκυστικό πια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.