Εντοπια πολιτικα ερωτηματικα

Του Πανθρακικού

Είχαμε δυο αιτίες που ακουγόταν η Κομοτηνή μας σε όλη την Ελλάδα. Μια ο Πανθρακικός και μια το Μέγαρο Μουσικής.
Δυστυχώς όπως φαίνεται πάνε να χαθούν και τα δυο με τον Πανθρακικό στην Β! Εθνική και το Μέγαρο πού; Για να δούμε τι θα δούμε.
 
Κάποτε ο «Φωστήρας Ταύρου» είχε το ψευδώνυμο ο «Φονιάς των Γιγάντων»
Σήμερα πάει να κατακτήσει αυτόν τον τίτλο ο Πανθρακικός, αφού παρά τρίχα γλύτωσε ο Ολυμπιακός, έχασε ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός και παλιότερα η ΑΕΚ και μάλιστα μέσα στην Αθήνα. Αν κερδίσει την Κυριακή που μας έρχεται και την ΑΕΚ, ε… τότε δίκαια κατακτά τον τίτλο του φονιά και βάζει υποψηφιότητα για παραμονή στα μεγάλα σαλόνια της SUPER LEAGUE τα οποία δικαιούται κιόλας!!! 

Της Κομοτηνής και του δήμου

Μου γράφει ένας προχθές.
-Λιούρτα, κουβέντα δεν έγραψες για τον φίλο σου τον δήμαρχο που προχθές την Τσικνοπέμπτη η Κομοτηνή έμοιαζε σαν την πόλη του «σκότους»…
-Φίλε μου, δεν βγήκα, δεν είδα, δεν κατάλαβα… Δηλαδή μου λες ότι οι προβολείς της πλατείας ήταν σβηστοί; Τι να πω;
 
Άλλος φίλος μου λέει…
-Τα σουβλάκια που μοίραζε ο δήμος Κομοτηνής ήταν όλα χοιρινά, γιατί δεν σκέφτηκε ότι εδώ έχουμε και μουσουλμάνους;
-Πού τα σκέφτεστε όλα ρε παιδιά, μπράβο σας! Πάντως γεγονός είναι (μου λέει ο ίδιος φίλος) ότι κανείς δεν ρώτησε από τι κρέας είναι και όχι τα φάγανε, αλλά δεν φτάσανε κιόλας. Εντάξει ρε παιδιά η αρχή έγινε, του χρόνου καλύτερα.
Εξάλλου άμα πεινάς δεν λογαριάζεις τίποτα… Διαβάστε ένα γεγονός που μου το μετέφερε ένας φίλος Τούρκος από την Σμύρνη. Μετά από αρκετές ώρες ταξίδι φτάσανε στην Κομοτηνή πατέρας και γιος και λέει ο πατέρας στον γιο, αφού σταματήσανε μπροστά σε ένα σουβλατζίδικο: «πάνε πάρε από δυο σάντουιτς να φάμε». Πάει ο γιος και σε λίγο γυρίζει πίσω και λέει στον πατέρα του.
-Πατέρα αυτά τα σουβλάκια είναι από κρέας χοιρινό…
-Εγώ του λέει ο πατέρας του σε έστειλα να αγοράσεις σουβλάκια να φάμε, δεν σε έστειλα να ρωτήσεις τι κρέας είναι…. Καλά δεν του είπε;;;
 
Ακούω τώρα τελευταία διάφορες κριτικές από διαφόρους κακόπιστους, για τα χάλια της πόλης, για τους δρόμους, την καθαριότητα, το κατάντημα της χώρας, γιατί δεν δίνουν «κάτι τις» και σ’ αυτούς, πόσο δίκιο έχουν όλοι αυτοί που βλέπουν τα στραβά και τα ανάποδα και πόσο άδικο έχουν όλοι οι άλλοι κλπ κλπ.
Ήθελα να ρωτήσω όλους αυτούς τους κακόπιστους:
-Έχετε πληρώσει άραγε στην ζωή σας έστω και ένα ευρώ σε αυτό το άμοιρο το κράτος όλοι εσείς που τα κόβετε πολλά;
 
Καλά επιτρέπεται ο δήμος να μοιράζει κοτόπουλα και φρούτα και μάλιστα στο Πολύκεντρο;
-Το θέμα μας είναι σε ποιο σημείο τα μοιράζει ή αν τα μοιράζει; Ε… άμα είσαι κακόβουλος και στραβός όλα σου φταίνε.
Ποιανού κοτόπουλα μοίραζε ο δήμος τα δικά του; Δεν τα πληρώνουν όλα αυτά οι δημότες της Κομοτηνής; Από ό,τι κατάλαβα να’ χαμε να λέγαμε…
 
Πάνω από 40 μικτούς γάμους (χριστιανοί και μουσουλμάνοι) έχουμε στην Κομοτηνή. Τώρα γιατί είναι μετρημένοι; Δεν είναι δικιά μου δουλειά, εγώ θα ήθελα να είναι αμέτρητοι, άλλα δεν είναι στο χέρι μου….
 
Τελικά η Κομοτηνή είναι σαν τον ΠΑΟΚ. Μόλις ανεβαίνει λίγο ψηλά ζαλίζεται και πέφτει. Μάλλον δεν αντέχει τα ύψη, και τους διάφορους «καλοθελητές μιζαδόρους». Δυστυχώς επαληθεύεται το ρητό… «Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη». 

Της εκκλησίας

Γνωστός επαγγελματίας της Κομοτηνής πλήρωσε προχθές 1000 € για να κάνουν σε ένα χωριό την καμπάνα της εκκλησίας να χτυπάει αυτόματα πατώντας ένα κουμπί.
Καλή και θεάρεστη η πράξη του, αλλά δεν είναι αυτό που λείπει σήμερα από τα χωριά μας. Καλύτερα να δώσουμε προτεραιότητα σε παππάδες στα χωριά μας, παρά σε αυτόματες καμπάνες. Μην το κάνουμε σαν το παραμύθι. «Η αλεπού στην φωλιά της δεν χωράει, πεπόνια κουβαλάει». Πάντως οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στον γνωστό επαγγελματία της Κομοτηνής και από ό,τι ακούω δεν είναι στη μόνη εκκλησία που έκανε δωρεά!!!
 
Μου λέει ένας φίλος.
-Ξέρετε ότι οι εκκλησιές μας δεν έχουν πρόσβαση σε ΑΜΕΑ;
-Τώρα που το λες; κάτι θυμάμαι!. Όλες οι εκκλησίες μας, εκτός από τον Καθεδρικό, εκτός αν κάνω λάθος, δεν έχουν…
Πιστεύω ότι ή δεν το σκέφτηκε ο Δεσπότης μας ή το έχει στα σκαριά, περίπτωση να το αμέλησε σίγουρα δεν υπάρχει…. Θα μάθω και θα σου απαντήσω φίλε Νίκο!!! 

Της …αγένειας


Πάμε Κυριακή μεσημέρι σε ένα χωριό να φάμε με την παρέα, το μαγαζί τίγκα, με το ζόρι μπήκαμε μέσα, βρήκαμε τραπέζι αλλά όχι τις απαιτούμενες καρέκλες.
Σε ένα τραπέζι καθότανε ένα ζευγάρι και τους περισσεύανε δυο καρέκλες, τους ρωτάμε αν περισσεύει καμιά καρέκλα
-Όχι μας απαντάει ο άντρας με ένα πολύ βλοσυρό ύφος
-Καλά ευχαριστώ του λέμε. Τέλος πάντων βολευτήκαμε φάγαμε τα πολύ ωραία μεζεδάκια που έχει το συγκεκριμένο μαγαζί και όλο αυτό το διάστημα παρακολουθούσαμε αν πράγματι χρειαζότανε τις καρέκλες τους οι διπλανοί μας.
Όχι δεν τους χρειαστήκανε… απλά ο ένας ακουμπούσε τα πόδια του στη μια και στην άλλη είχε βάλει η κυρία την τσάντα της.
Ρώτησα τον σερβιτόρο τι δουλειά κάνει ο συγκεκριμένος κύριος; και μου λέει.
-Πάντως όχι επαγγελματίας… Τα συμπεράσματα δικά σας! 

Σοβινιστικό!!!


Τώρα μπορεί να μου κολλήσετε τίποτα… π.χ. «ότι είμαι σοβινιστής»… Όχι όχι από αγάπη και μόνο τα λέω και όχι από σοβινισμό σαν τον Κρητικό που τον ρωτάει το παιδάκι του.
-Πατέρα τι θα πει σοβινισμός;
-Σοβινιστής παιδί μου είναι αυτός που νομίζει ότι ο τόπος του είναι καλύτερος από την Κρήτη!!! Σωστός ο Μανωλιός … 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.